Marcel Vela, anunț de interes național. Ce se întâmplă cu evenimentele personale în spații închise

Publicat: 22/05/2020 | 15:00
Marcel Vela, anunț de interes național. Ce se întâmplă cu evenimentele personale în spații închise

Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat că evenimentele personale în spaţii închise nu pot fi organizate cu mai mult de opt persoane. Însă, de la 1 iunie, situația ar putea fi reevaluată. Totul depinde de numărul de cazuri de coronavirus.

VEZI AICI: ÎNCEPE TESTAREA PENTRU COVID-19 ÎN BUCUREȘTI. E GRATUITĂ + CE ROMÂNI SE POT ÎNSCRIE

Pentru a reduce riscul autoizolării pentru persoanele care intră în contact cu posibili cetăţeni care sunt  pozitivi, s-a luat această decizie ca în spaţiile închise , evenimentele personale, să nu fie  organizate cu mai mult de 8 persoane”, a explicat Marcel Vela în cadrul sesiunii săptămânale de întrebări şi răspunsuri.

El a precizat ca de la 1 iunie, din 15 iunie, această regulă va fi reevaluată.

NU RATA: MAREA BRITANIE A ÎNCEPUT TESTAREA PE OAMENI A UNUI VACCIN ÎMPOTRIVA NOULUI CORONAVIRUS

Marcel Vela, anunț important pentru români

Ministrul a adăugat că evenimentele de familie care ţin de slujbe religioase se pot organiza cu 16 persoane, în timpul stării de urgenţă, numărul acestora fiind 8, dar că în spaţii închise limita este de 8 persoane.

ACUZAȚII. Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă, reținută de procurori într-un dosar de corupție. Daniela Coța, acuzată că a furat 1,9 milioane de lei din fondurile unui club de volei

Într-un apartament situaţia este foarte riscantă din punct de vedere epidemiologic să fie mai mult de 8 persoane la o masă festivă. Aşa cum susţin specialiştii în  boli infecţioase şi în zona epidemiologică, dacă cineva este asimptomatic sau a fost contactul unei persoane devenită pozitiv, automat toţi invitaţii  intră 14 zile în izolare, după ancheta epidemiologică”, a răspuns Marcel Vela unei persoane care a întrebat când vor fi posibile evenimentele cu mai mult de 8 persoane.

Citește și...