Marcel Vela îi amenință pe cei care nu poartă mască în spațiile închise cu amenzi usturătoare. Ce spune ministrul despre cuantumul penalităților

Autor: T.S
Publicat: 19/05/2020 | 21:52
Marcel Vela îi amenință pe cei care nu poartă mască în spațiile închise cu amenzi usturătoare. Ce spune ministrul despre cuantumul penalităților

Marcel Vela, ministrul de Interne, a declarat, marți seară, că cetățenii care nu vor purta măști de protecție în spațiile închise vor din sancționați. El susține că va exista și un ordin care să „implementeze fapta şi penalizarea”. 

Aflat în vizită la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, Marcel Vela a spus că va exista un ordin pentru amendarea acestora. 

„Ideea este că nepurtarea măştii este un caz care nu e compatibil cu regulile şi în mod normal el trebuie sancţionat. Probabil că sunt şi unele cazuri de excepţie, nu ştiu, probabil cei care sunt alergici sau cei care pot motiva că purtarea măştii le face rău, dar acest lucru va fi stabilit de Ministerul Sănătăţii”, a spus Vela.

Cum se stabilesc sancțiunile

Despre cuantumul amenzilor, el a susţinut că „este stabilit în lege, doar se implementează prin ordin fapta şi penalizarea”.

„Aşa cum ştiţi, este obligatoriu să purtăm mască în spaţii închise. (…) Fie că mergem la magazin, fie că mergem cu autobuzul, tramvaiul sau metroul. Această obligaţie revine în principal agentului economic care face transportul, adică el trebuie să ştie că un cetăţean nu poate să fie pasager dacă nu are masca la el, care să protejeze nasul şi gura”, a mai spus Marcel Vela, conform Agerpres.

Citește și...