Acasă » Vedete » Margareta Pâslaru, pasărea măiastră a șlagărelor, a împlinit 80 de ani. Culisele unei cariere la care puțini îndrăznesc să viseze

Margareta Pâslaru, pasărea măiastră a șlagărelor, a împlinit 80 de ani. Culisele unei cariere la care puțini îndrăznesc să viseze

De: Andreea Voicu 10/07/2023 | 14:28
Margareta Pâslaru, pasărea măiastră a șlagărelor, a împlinit 80 de ani. Culisele unei cariere la care puțini îndrăznesc să viseze
Margareta Pâslaru a făcut dezvăluiri legate de cariera sa

Margareta Pâslaru a împlinit vârsta de 80 de ani, pe 9 iulie, iar de 65 de ani se află pe scena românească. Este „pasărea măiastră” a șlagărelor și a reușit, de-a lungul anilor, să îmbie nu doar auzul, ci și sufletele oamenilor. Cu ocazia împlinirii a opt decenii de existență, artista și-a pus sufletul „pe tavă” și a făcut dezvăluiri din culisele unei cariere la care puțini îndrăznesc să viseze. Iată mai jos, în articol, detaliile.

Margareta Pâslaru a ajuns la onorabila vârstă de 80 de ani. Activează pe scena artistică din România de peste șase decenii, iar, de-a lungul anilor, „pasărea măiastră” a șlagărelor a reușit să înduioșeze sufletele oamenilor. Destinul artistic i-a fost scris încă de la o vârstă fragedă și este una dintre cele mai apreciate figuri românești din „garda veche” a lumii artistice din România. Pe lângă impunerea pe scena muzicală românească, Margareta Pâslaru este compozitoare și textieră. În plus, a avut apariții de milioane în lumea teatrului și a filmului. De exemplu, a apărut în Împușcături pe portativ, BD la munte și la mare, Veronica se întoarce, Expresul de Buftea și chiar și în Clipa.

Vezi și VICTOR REBENGIUC A PĂRĂSIT SCENA TEATRULUI, DUPĂ ȘAPTE DECENII DE CARIERĂ: „SĂNĂTATEA MEA E ÎN MARE SUFERINȚĂ”

Margareta Pâslaru a împlinit 80 de ani

Pasiunea, creativitatea și implicarea constantă sunt trei dintre elementele care au ajutat-o pe Margareta Pâslaru să exceleze în plan artistic. De altfel, în ultimii ani, artista de 80 de ani a preferat să fie „ascunsă” de ochii lumii. În data de 9 iulie, când și-a serbat ziua de naștere, a făcut o serie de dezvăluiri legate de cariera sa. Se implică activ în lumea muzicală, are un repertoriu diversificat, însă a preferat, cel puțin în ultimii ani, să fie în „umbră”. Timpul și-l petrece, acum, în studiourile de înregistrări, renunțând la sălile de spectacole. În luna martie, cântăreața a lansat un album aniversar, intitulat Timpul nu moare. Iar banii încasați în urma albumului sunt trimiși către organizația Ambulanța Pentru Monumente. Albumul aniversar conține, printre altele, și șlagăre care nu vor fi uitate. De exemplu, Lasă-mi, toamnă, pomii verzi, una dintre melodiile care au atins un succes incredibil.

Donează pentru restaurarea monumentelor aflate în paragină

Ajunsă la vârsta de 80 de ani, Margareta Pâslaru a luat o decizie în privința drepturilor de autor și a încasărilor în urma vânzării albumului aniversar, Timpul nu moare. Banii sunt donați unor cauze meritorii, aspect expus chiar de artistă în cadrul unui interviu.

Margareta Pâslaru a explicat faptul că este dificil să obțină aprobări de la urmașii compozitorilor pentru a utiliza piesele lor și, ulterior, să doneze banii către cauzele meritorii. Însă, a existat și o excepție, potrivit dezvăluirilor sale. De exemplu, fiica lui George Grigoriu a acceptat să cedeze drepturile melodiei Tangoul de sâmbătă seara: „De asemenea, maestrul Zsolt Kerestely mi-a oferit o compoziție pentru care am scris textul, «Iubiri platonice». Și Horia Moculescu a fost de acord să cedeze drepturile de autor ale piesei «Balanța inimii»”.

Margareta Pâslaru, elegantă și rafinată la Gala UCIN (2021) / Sursă foto: CANCAN.RO

Vezi și AU DISTRUS-O FĂRĂ MILĂ PE MARGARETA PÂSLARU. I-AU “SPÂNZURAT” BĂRBATUL ȘI I-AU “ORBIT” COPILUL

Succes răsunător în anii ’60: sute de mii de discuri au fost vândute la export în țările socialiste

În continuare, Margareta Pâslaru a mărturisit că a găsit inspirație în versurile poetului Virgil Carianopol, Eu și Timpul. De altfel, în anul 1988, artista compunea, în limba engleză, Time is a Monster. În anul 2018, piesa a fost înregistrată, alături de actorul Ovidiu Niculescu. De altfel, în anii 1960, „pasărea măiastră” a șlagărelor românești a înregistrat un succes răsunător peste hotare.

„Vorbind despre discuri Electrecord, presa din Ungaria și Germania menționa cifra de vânzare 300.000 de discuri vândute la export în țările Socialiste 1963, ’64, iar publicația din Polonia anunța 350.000 de unități cu interpretările mele vândute în 1967”, a mărturisit artista.

Este vocea mai multor audiobookuri

Cât despre drepturile de autor și banii pe care îi încasează din albumul aniversar, aceste venituri sunt redirecționate către Ambulanța Pentru Monumente. Reprezentanții organizației restaurează monumente aflate în paragină. De altfel, prin intermediul uneia dintre piesele sale, Acum, respiră!, Margareta Pâslaru îndeamnă la protejarea mediului înconjurător.

Totodată, a vorbit și despre aparițiile sale, spunând că le „dozează”. În repertoriu se află 879 de melodii, iar 793 dintre acestea au fost înregistrate la TVR, Radio și case de discuri. De altfel, în anul 2009, artista a avut un rol de povestitoare pentru audiobookul Basme Fermecate. Trei ani mai târziu, a avut tot rol de povestitoare pentru alte trei audiobookuri, și anume Motanul Încălțat, Degețica și Crăiasa Zăpezii.

„Pasărea măiastră” a șlagărelor are apariții mai rare la TV

De altfel, artista în vârstă de 80 de ani a mărturisit de ce a rărit aparițiile pe micile ecrane.

„Le mulțumesc celor care m-au invitat, îi rog să mă ierte dacă nu am dat curs invitațiilor. Înțeleg ”formatul” obligatoriu, discuții pe canapea, despre trecut. Din punctul meu de vedere, energia și imaginația mă îndeamnă să vorbesc despre lucrul zilnic, idei, compoziții, texte cu tematici aparte, crearea costumelor, producții muzicale, coregrafie expresivă, nu despre trecutul glorios. Plantez în PREZENTUL cu posibilități, cu riscuri, încercări, cu perspective. Statutul meu este acela de artist liber profesionist. Admir și susțin tineri talentați prin premiul anual inițiat în 2010 ”Pentru originalitate”. Este rândul lor! Exercițiul de a scrie zilnic este o gimnastică a gândirii. Am idei, muzica vine de la sine, lucrez și la volumul II al propriei cărți „Eu si Timpul”, evit apariții de duzină. ALEG ESENȚA LUCRURILOR!”, a spus Margareta Pâslaru pentru Unica.ro.

În anul 2023, artista a primit Trofeul de Excelență pentru 65 de ani de Carieră Artistică cu Realizări Remarcabile. Onorul a fost acordat în cadrul galei „România ești tu”.

Alte premii primite de Margareta Pâslaru:
– Premiul Academic și Trofeul Uniunii Cineaștilor din România, 2021, Gala UCIN;
– Premiul de Excelență pentru întreaga activitate Margareta Pâslaru – Artist Plurivalent, 2016, UARF;
– Trofeul Gala Crucea Roșie, 2014;
– Ordinul Coroana României în grade de Cavaler, 2013, oferit de Casa Regală a României.

Sursă foto: CANCAN.RO, Facebook

Urmărește Cancan.ro pe Google News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut parte din echipa Kanal D. Din 2019 a activat în cadrul echipei CIAO. Până în prezent, are la activ peste 9500 de citeste mai mult
Parteneri
REȚETA de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Renumitul chef a dezvăluit secretul său
REȚETA de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Renumitul chef a dezvăluit secretul său
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Cu ea s-a DISTRAT Pescobar de 1 mai! Cine e Lavinia, BOMBA sexy care s-a LIPIT de el
Cu ea s-a DISTRAT Pescobar de 1 mai! Cine e Lavinia, BOMBA sexy care s-a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea generalului considerat cel mai important comandant al Armatei Române în Primului Război Mondial
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea generalului considerat...
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a...
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit o revoltă uriașă
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Cine este, de fapt, micutul  Lucas! Tzancă Uraganu a spus tot: „Vreau să clarific așa puțin”. Artistul a făcut dezvăluiri emoționate despre micuțul răpus de cancer
Cine este, de fapt, micutul Lucas! Tzancă Uraganu a spus tot: „Vreau să clarific așa...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a actorului?  „Nu se va anula nimic.”
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei.  Ce urmează să se întâmple cu el
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei. Ce urmează să se...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză neplăcută. Şi-a găsit casa complet goală
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de Pensii
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de...
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a uimit până și pe grătargiu
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a...
INTERDICȚIE pentru șoferii din România. Se reţin certificatul de înmatriculare şi plăcuţele
INTERDICȚIE pentru șoferii din România. Se reţin certificatul de înmatriculare şi plăcuţele
Doliu uriaș în Joia Mare, în România! S-a dus și el! Ce Om! Dumnezeu să-l țină în Lumină!
Doliu uriaș în Joia Mare, în România! S-a dus și el! Ce Om! Dumnezeu să-l...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor pentru Ucraina
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor...
Vladimir Putin a dat ORDIN. Deja a început totul: Nu vreau să sperii pe nimeni...
Vladimir Putin a dat ORDIN. Deja a început totul: Nu vreau să sperii pe nimeni...
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
Ce a putut face miliardarul Ion Ţiriac pentru o vedetă uriaşă a României. Totul a ieşit la iveală abia acum
Ce a putut face miliardarul Ion Ţiriac pentru o vedetă uriaşă a României. Totul a...
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am pornit cu o Dacia 1300 și eram cel mai bun fotbalist”
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
Gabriela Cristea și Tavi Clonda, decizie radicală înainte de Paște. De ce au plecat cei doi soți în Italia. Fetițele au fost lăsate acasă
Gabriela Cristea și Tavi Clonda, decizie radicală înainte de Paște. De ce au plecat cei...
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa unică să-și schimbe viața complet
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa...
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de ani n-a trecut pe acolo!”
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de...