Acasă » Cancan » Au distrus-o fără milă pe Margareta Pâslaru. I-au “spânzurat” bărbatul și i-au “orbit” copilul

Au distrus-o fără milă pe Margareta Pâslaru. I-au “spânzurat” bărbatul și i-au “orbit” copilul

De: Dan Mlădinoiu 13/03/2023 | 23:40

Securitatea i-a orbit fiica și i-a spânzurat soțul Margaretei Pâslaru. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, cum au discreditat-o serviciile secrete pe marea artistă. Avem toate detaliile!

După mai mult de jumătate de veac de strălucită carieră (60), „Pâslărița”, așa cum o alinta publicul, este considerată una dintre cele mai valoroase şi apreciate soliste de muzică ușoară ale României, impresionând prin timbrul său grav, total anumit. A performat și ca actriță de film și de teatru, realizatoare TV și Radio. Natura i-a fost un necondiționat și de nădejde aliat, oferindu-i un bilet de recomandare cu care s-a lipit de inimile românilor, precum marca de scrisoare. I-a cucerit şi prin cei mai frumoși ochi albaștri, prin candoare şi senzualitate, iar în ultimii ani s-a remarcat prin nenumărate acte caritabile, realizate în beneficiul celor mai neajutorate persoane.

(VEZI AICI: MARGARETA PÂSLARU, O CARIERĂ CÂT O VIAȚĂ. CINE A ÎNDEMNAT-O, DE FAPT, SĂ CÂNTE MUZICĂ FOLCLORICĂ)

Peste 60 de compozitori s-au întrecut în a-i scrie cântece, radioul a difuzat-o permanent,  ea fiind şi o colaboratoare statornică a Teatrului Naţional Radiofonic. Casa de Discuri „Electrecord” i-a lansat disc după disc, fiind pe locul secund într-un top din toate timpurile al vânzărilor, după nu mai puțin faimosul Gică Petrescu. Distribuția tuturor emisiunilor de divertisment ale televiziunii începea cu ea, era nelipsită în programele celebrelor revelioane de dinainte de ‘90, iar cinematografia a atras-o cu numeroase roluri de „zână bună” în mai multe coloane sonore ale unor filme, scrie radioromaniacultaral.ro.

Un parcurs artistic absolut fabulos

A venit pe lume la 9 iulie 1943, la Bucureşti. Tatăl artistei s-a născut la Buzău, fiind un ziarist cunoscut, care a ajuns să meargă pe frontul rusesc în timpul cel de-Al Doilea Război Mondial drept corespondent de război. Bărbatul s-a întors din război la Odessa, acolo unde a cunoscut-o pe femeia cu care avea să se căsătorească, Victoria Dumitru. Aceasta a adus-o pe lume pe Margareta Pâslaru,  atunci când nimeni nu se aștepta și i-a prevăzut o viață plină de bucurii, dar și de probleme.

A parcurs primii ani de viaţă într-un mediu cultural, în lumea pictorilor şi a sculptorilor. A  urmat lecţii de harpă, balet, pian şi pictură. La doar patru ani şi jumătate apărea în public, în rolul copilului din „Madame Butterfly” de Puccini, pe scena Operei Naţionale.

Margareta Pâslaru, una dintre cele mai mari artiste din România (Sursă: Facebook)

(NU RATA: MARGARETA PÂSLARU, APARIȚIE IMPECABILĂ LA GALA UCIN. CE MARE CERINȚĂ A AVUT ARTISTA, LA PANOUL UNDE A FOST FOTOGRAFIATĂ)

În 1958, adolescenta de 15 ani, debuta în muzica ușoară pe scena Casei de Cultură Grivița Roșie, fiind acompaniată de Paul Ghentzer. A fost remarcată de către omul de televiziune Ileana Pop, cea care realiza transmisiuni TV. Renumitul George Grigoriu îi scrie partitura „Chemarea mării”, piesă pe care o înregistrează la Radio, un an mai târziu. Melodia devine primul ei mare șlagăr şi marchează și debutul discografic al Margaretei, depăşind toate recordurile de vânzări ale anilor ’60-26.000 de unităţi vândute în anul 1961, de casa Electrecord.

La 10 iulie 1960, participă la o emisiune dedicată sportivilor români participanți la Jocurile Olimpice de la Roma, „Toată lumea face sport”, în care maeștrii Valeriu Lazarov și George Mihalache îi cer să cânte „Picolissima serenada”, în italiană. Apoi, în duet cu Marina Voica, va lansa versiunea românească a piesei „Pe aripa vântului”, devenită, la rându-i, un şlagăr de mare succes.

În 1961, Margareta Pâslaru obține Premiul I la faza orășenească a celui de-al VI-lea concurs al artiștilor amatori şi în același an debuta în cinematografie, în producţia  „Fumatul strict oprit”. Regia, Valeriu Lazarov. Tot în adolescenţă, a luat parte la un stagiu de perfecționare de pe lângă Comitetul de Stat pentru Cultură și Artă-CSCA (Ministerul Culturii), clasa Camelia Dăscălescu, iar în paralel a frecventat cursurile Facultăţii de Drept.

Alături de Ciulei, Caragiu, Rebengiuc

Tot în anul 1964, Margareta Pâslaru a fost distribuită de către renumitul regizor Liviu Ciulei, alături de personalităţi de excepţie precum Toma Caragiu, Clody Bertola, Victor Rebengiuc, George Măruță și Rodica Tapalagă, în piesa „Opera de trei parale” de Bertold Brecht. Spectacolul avea să marcheze un formidabil succes, ajungând la peste 400 de reprezentaţii, în patru stagiuni.

Numele Margaretei Pâslaru a fost prezent pe afişele altor filme şi în anii următori: 1965, „Mens sana in corpore sano”, premiat pentru regie la Festivalul Internațional de la Praga, 1966, „Omul și camera”, distins cu Marele Premiu la Festivalul Internațional de la Cairo, „Tunelul”, ce i-a adus artistei diploma de debut în cinematografie pentru rolul dramatic Iulia, la cea de-a III-a ediție a Festivalului național al filmului „Pelicanul de Aur”,  de la Mamaia.

(NU RATA: CE SE INTAMPLA CU TOATA AVEREA MARGARETEI PASLARU DUPA 45 DE ANI DE MUNCA! DOAR UN ANUMIT GEN DE FEMEI E IN STARE DE ASTA)

Zvonurile deșănțate ale Securității

Totuși, destinul i-a rezervat multe necazuri de-a lungul anilor, astfel încât s-a aflat în centrul multor scandaluri. Despre ele s-au scris multe, însă numai ea cunoaște câte dintre detaliile scoase de sub tiparul presei sunt sau nu adevărate. Zvonistica tendențioasă despre soțul său și despre fiica sa au terifiat majoritatea românilor din ultimii ani ai regimului comunist.

Deși a împărtășit o strălucită carieră și s-a bucurat de dragostea oamenilor, Margareta a ales să părăsească țara, pricină pentru care cei de la putere au luat decizia de a lansa  o serie de zvonuri neîntemeiate despre ea menite a o determina să renunțe la drumul spre alte zări. Printre cele mai înfricoșătoare povești despre artistă se numără cea privitoare la ființele cele mai dragi, soțul și fiica. Cu toate acestea, în 1983, și-a urmat consortul peste Ocean. Acolo avea să se stabilească, deși sufletul i-a rămas în România, ţara în care a cunoscut bucuria de a cânta, dragostea și prețuirea oamenilor.

La un moment dat, bârfa securistă a insinuat că bărbatul artistei, Gheorghe Sencovici, ar fi luat decizia de a se spânzura în podul casei. Firește, un fals, omul fiind sănătos și  cât se poate de viu, așteptându-și soția în State, în orașul Summit, New Jersey. Cei doi erau căsătoriți încă din 1968, după o dragoste la prima vedere. Au avut destinele unite vreme de 38 de ani. Emigrantul se născuse în prima zi a lui iulie 1945, la București și provenea dintr-o familie greu încercată, cu un tată comunist  ilegalist.

A făcut tot ce i-a stat în putință pentru a se afirma în societate. Era proprietarul unei firme americane și directorul unui consorțiu de consultanță în domeniul calculatoarelor. În altă ordine de idei, era un iubitor al sportului, fapt care l-a ajutat să participe la Olimpiada din 1968, concurând pentru România la proba de tir cu arcul. Cel ce i-a fost alături s-a stins din viață în 2006, însă cauzele decesului n-au fost niciodată dezvăluite de familie, conform bzi.ro.

O altă istorioară, tot fără temei, care a circulat foarte mult timp, a fost legată de Ana Maria, fiica celor doi. După cum e știut, artista are o minunată culoare de peruzea a ochilor. Însușire pentru care s-a presupus că și-ar fi dorit ca fata ei să o moștenească. De aceea, ar fi recurs la o operație ce i-a orbit copila. Din fericire, și această poveste a rămas la nivel de închipuire.

Margareta Pâslaru a evitat de fiecare dată să vorbească despre inepțiile care au apărut la adresa sa, deoarece nu a dorit niciodată să dea curs unor asemenea discuții. Chiar și așa, a recunoscut, de câte ori a avut ocazia, că a știut întotdeauna de toate aceste probleme, însă a refuzat să pună la suflet, ignorându-le de fiecare dată, scrie monden.ro.

(VEZI AICI: CEA MAI NEASTEPTATA ALATURARE PE COVORUL ROSU! MARGARETA PASLARU, TEO SI ZAVO, VARF DE LANCE IN RAZBOIUL SIFONIERULUI!)

Din nou acasă

După Revoluție, în 1996, Margareta Pâslaru devine Membră de Onoare a UNICEF România şi a Clubului UNESCO România. În 1998 și 1999 efectuează turnee în SUA și Canada cu recitalul „Vine, vine… Margareta” prin care marchează 40 de ani de activitate artistică. Anul 2000 este cel când a primit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului București, devenind, totodată,  Membră de Onoare a Crucii Roșii din România. Grație  respectului  şi a unei imense  simpatii, Margareta Pâslaru a fost supranumită în presă, zână, vedetă, regină, divă, titluri măgulitoare la care a răspuns întotdeauna cu simplitate și modestie: „eu rămân un artist”.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Este în jurnalism din anul 1999. A început ca gazetar în presa locală, la publicațiile Imparțial, Dominus (revistă de atitudine în literatură, artă, politică și social), Viața Liberă, Semnal de Galați-Brăila, Ora 25, apoi a condus ziarul citeste mai mult
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Cum s-a răzbunat o tânără după ce i-a fost refuzată programarea la gene: ,,Asta s-a întâmplat din cauza unor gene”. Proprietara salonului a postat totul pe o rețea socială
Cum s-a răzbunat o tânără după ce i-a fost refuzată programarea la gene: ,,Asta s-a...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
De ce nu s-au căsătorit până acum Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu: „Durerea a fost cea care ne-a unit”
De ce nu s-au căsătorit până acum Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu: „Durerea a fost...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea