Maria Butaciu este ţinută în viaţă de aparate, după ce starea ei a devenit critică

Publicat: 24/05/2018 | 17:32

La aproape o lună de când este în comă, starea de sănătate a Mariei Butaciu s-a agravat. Artista de muzică populară a suferit o hemoragie pe creier, iar acum ea este ținută în viață de aparate. Apropiații și fanii se roagă pentru o minune și nu și-au pierdut speranța că îndrăgita vedetă își va reveni curând, deși veștile de la medici nu sunt deloc pozitive.

Citește și: Fuego se roagă neîncetat pentru Maria Butaciu, care se află în comă de o lună

Maria Butaciu a fost internată la Spitalul Floreasca la sfârșitul lunii aprilie, după ce a suferit un accident vascular și a intrat în comă. Astăzi, după o lună perioadă în care nu prea s-au aflat prea multe informații despre starea de sănătate a cântăreței, a fost făcut public faptul că ea o nouă hemoragie craniană, titrază România TV. Artista de muzică populară are 78 de ani

Într-un interviu acordat în urmă cu trei săptămâni, Mioara Velicu, bună prietenă cu Maria Butaciu, a mărturisit că fiica interpretei e nedespărțită de mama sa.

„Fiica ei stă lângă ea și o supraveghează, este disperată. Maria este internată la Spitalul de Urgență Floreasca. E în comă de o săptămână și ceva. Mă duc acum din nou la spital, să o văd”, a povestit Mioara Velicu pentru Click!

Maria Butaciu, o carieră de 50 de ani pe scena muzicii populare românește

Maria Butaciu s-a născut pe 19 februarie 1940 în comuna Salva, județul Bistrița-Năsăud. Este o interpretă de muzică populară românească din Ardeal. A urmat Liceul de muzică la Cluj, unde începe cariera sa muzicală cu Orchestra Populară a Filarmonicii din Cluj. La 1 aprilie 1961, prin concurs, vine la Ansamblul Ciocârlia al Ministerului de Interne din București. Este o interpretă a cântecelor îndeosebi din zona Bistrița-Năsăud.

De-a lungul carierei sale a colaborat cu dirijori precum Constantin Arvinte, Ion Mărgean, Paraschiv Oprea, Victor Predescu, George Vancu, Alexandru Viman. În anul 2001 a fost numită „Cetățean de onoare al municipiului București”.

Citește și...