Marina Almășan, revoltată de reacția colegilor ei, la priveghiul lui Cristian Țopescu. „De ce naiba or fi acoperit sicriul?”

Autor: Angie Voicu
Publicat: 18/05/2018 | 13:39

Marina Almășan a fost profund îndurerată de moartea comentatorului sportiv Cristian Țopescu, care s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani. Prezentatoarea a fost prezentă la priveghi, joi (17 mai), la sediul TVR și a fost revoltată de discuția pe care a auzit-o acolo. 

Anumite colege ale Marinei Almășan s-au plâns că sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Cristian Țopescu a fost închis. Prezentatoarea a rămas șocată când le-a auzit pe acestea vorbind cu indignare, la priveghiul regretatului comentator sportiv. Totodată, Marina Almășan a ținut să felicite familia lui Cristian Țopescu pentru discreția de care au dat dovadă. (CITEȘTE ȘI Incindet la înmormântarea lui Cristian Țopescu! O persoană a leșinat)

„Copiii lui Cristian m-au ajutat să păstrez pentru totdeauna imaghinea chipului cald și Viu al omului de lângă ei”

„Ieri, lânga sicriul lui Cristian Topescu, am simțit că nu mai am aer. Am avut ghinionul să aud cum o colegă “mai trecută prin viață” i-a șoptit unei alte colege, cu glasul îmbibat într-o nesfârșită dezamăgire : “ De ce naiba or fi acoperit sicriul? De ce nu ne lasă să-l vedem?”… “Dacă nu-l mai țineți minte, priviți-l în ecranul uriaș din fața dumneavoastră! – i-am susurat , ușor răutăcioasă, la ureche, timp în care, în surdină, se auzea glasul inconfundabil al marelui dispărut, comentând victoriile sportivilor români, rămase pentru eternitate, în fonoteca de aur a românilor…” a scris Marina Almășan pe pagina ei de Facebook.

Prezentatoarea i-a felicitat pe colegii ei care au organizat priveghiul lui Cristian Țopescu, la Studioul 2, din TVR. Marina Almășan consideră că Țopescu a fost un model real pentru generații întregi de jurnaliști și că nu merita ca numele și imaginea lui să fie târâte prin noroi.

„Am realizat apoi ce tragedie va fi în sufletul presei de scandal, care a fost oprită să filmeze în studioul 2 al TVR, unde Cristian se oprise câteva ore, în drumul lui spre Nemurire. Și ce dezamăgire că nu vor putea arăta publicului chipul încremenit al acestuia, cu siguranță altul decât cel pe care-l știim cu toții și cu care TREBUIE să rămânem. Mda…tragedie, pentru presa de scandal…
Felicit familia pentru inițiativa de a îmbrăca în discreție această ultimă “întâlnire” a omul său drag cu cei ce i-au fost colegi, discipoli sau, pur și simplu, admiratori. Și îi felicit pe colegii mei, care au organizat impecabil această discretă, solemnă și rafinată despărtire de cel ce a fost un model real pentru generații întregi de jurnalisti.

Poate tristul eveniment de ieri ar trebui perceput, de catre ziariștii flămânzi de morbid, ca fiind un semnal că este momentul să se oprească din goana lor după senzaționalul cu orice preț. Că bocancii mai trebuie și dați jos, la intrarea în subiectele delicate. Poate că șefii care îi îndeamnă la a nu se da în lături de la nimic, ar trebui să ia , în calculele lor de ratinguri, vizualizări și tiraje vândute, și suferințele celor despre care vor scrie cu atâta patimă, în momentele cele mai crâncene ale acestora. Poate că este momentul să-i lăsăm pe cei pe care, altminteri, i-am iubit sau îi iubim, să se despartă în tăcere de această lume, să-si ducă în tihnă războaiele cu bolile necruțătoare, să-și depășească în intimitate crizele conjugale..
Personal, mă bucur că ieri, între privirea mea – oricum încărcată de tristețe – și trupul fără viață al minunatului coleg care m-a părăsit, s-a interpus un capac de lemn. Mă bucur că, prin acest gest, Christel și , cu siguranță, copiii lui Cristian, m-au ajutat să păstrez, pentru totdeauna imaginea chipului cald si VIU al omului de lângă ei și, vremelnic, și de lângă noi, cei ce îi continuăm pașii, pe culoarele bătrânei televiziuni…”,  a adăugat Marina Almășan.

Citește și...