Marturie incredibila! Cum a scapat de la moarte un jurnalist de la Charlie Hebdo! Teroristii nu l-au impuscat pentru ca…

Publicat: 08/01/2015 | 19:22
Marturie incredibila! Cum a scapat de la moarte un jurnalist de la Charlie Hebdo! Teroristii nu l-au impuscat pentru ca…

Franta a tinut joi zi de doliu national, dupa ce miercuri 12 jurnalisti de la publicatia Charlie Hebdo au fost ucisi intr-un atac terorist comis chiar la redactia la care lucrau. Un coleg de-al lor a povestit cum a reusit sa fenteze moartea.

Este vorba despre Patrick Pelloux, cronicar la Charlie Hebdo, care a avut norocul sa nu se prezinte in acea dimineata la sedinta de sumar. Culmea, barbatul a fost prezent in acele momente la o intalnire cu pompierii si serviciile de urgenta.

Cu lacrimi in ochi, invitat la emisiunea iTele, jurnalistul a povestit cum erau colegii lui si cat de marcat este de aceasta tragedie.

paris

„Erau niste oameni extraordinari, niste familisti si niste colegi deosebiti! Imi vine greu sa cred… (…) Am venit sa va spun ca revista va continua, nu au castigat”, a spus Patrick Pelloux.

Cronicarul a mai subliniat ca jertfa colegilor sai nu trebuie sa ramana fara rost. “Nu au murit degeaba!”, a mai adaugat medicul printre lacrimi.

paris

Doi franco-algerieni sunt în vizorul poliţiei în urma atacului comis miercuri la sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, relatează Le Point în pagina sa electronică. Cei doi bărbaţi suspecţi de 32, respectiv 34 de ani sunt originari din Pantin, o suburbie a Parisului, şi au revenit din Siria în vara anului trecut.

Unul dintre suspecţi a fost judecat în 2008 în urma destructurării filialei irakiene „al 19-lea arondisment” din Paris. El a fost arestat în 2005 în timp ce se pregătea să plece la Damasc. În perioada 2003-2005, această organizaţie ar fi încurajat zeci de tineri francezi să plece la lupte în Irak. Al treilea suspect căutat este un om al străzii născut în 1996, relatează Le Point.

R.O.