Acasă » Știri » Marturii in premiera ale calaului FInlandei! Prigonit in Romania, celebrul Dudu Georgescu isi cauta deja o tara „de adoptie”!

Marturii in premiera ale calaului FInlandei! Prigonit in Romania, celebrul Dudu Georgescu isi cauta deja o tara „de adoptie”!

De: Cancan 14/10/2014 | 16:55
Marturii in premiera ale calaului FInlandei! Prigonit in Romania, celebrul Dudu Georgescu isi cauta deja o tara de adoptie!

Dudu Georgescu a oferit un interviu pentru CANCAN.ro in care vorbeste despre cea mai mare diferenta de scor relizata de Romania. Se intampla in urma cu 41 de ani, chiar in aceasta zi, la debutul sau sub tricolor, tot intr-un meci cu Finlanda.

In urma cu 41 de ani, exact pe 14 octombrie, nationala Romaniei realiza cea mai mare diferenta de scor din istoria meciurilor oficiale, 9-0, chiar in fata Finlandei, formatie pe care selectionata pregatita de Victor Piturca trebuie sa o invinga in aceasta seara, la Helsinki.

Unul dintre cei care a inscris atunci este Dudu Georgescu, golgheterul all-time al primei ligi din Romania (252 goluri). Interesant este ca la meciul din 1973 contra nordicilor, fostul dublu castigator al Ghetei de Aur (1975 si 1977) se afla la debutul sau sub tricolor. Atunci, varful si-a trecut si numele pe lista marcatorilor.

Dudu Georgescu este cel mai galonat atacant din istoria fotbalului romanesc
Dudu Georgescu este cel mai galonat atacant din istoria fotbalului romanesc

Marti, inaintea meciului de la Helsinki, CANCAN.ro a realizat un interviu eveniment cu Dudu Georgescu, cel care a atins foarte multe puncte sensibile.

Actualmente, omul care a facut parte dintr-o generatie care a scris istorie pentru Dinamo ocupa functia de presedinte al Fundatiei Pro Evolution. Intr-o astfel de zi, primul subiect nu putea fi legat decat de meciul cu Finlanda, cel de azi si cel din urma cu 41 de ani: “Am intrat in locul lui Dumitrache si am dat gol. Am avut emotii mari si imi aduc aminte ca veneam si dupa o accidentare. Pentru mine a fost o evolutie destul de buna, iar dupa acest meci am ramas in Echipa Nationala. Era diferenta mare intre noi si finlandezi. Acum insa, ei au devenit o echipa periculoasa. Este adevarat ca noi am scazut, iar ei au inceput sa se ridice. Daca in 1973 ne-am distrat cu ei, in aceasta seara va fi mult mai greu” si-a inceput Dudu povestirea.

Dudu Georgescu a primit functia de Presedinte la Fundatia Dinamo Pro Evolution
Dudu Georgescu a primit functia de Presedinte la Fundatia Dinamo Pro Evolution

“Nu inteleg de ce Keseru nu este folosit!”

Cel mai mare atacant din istoria Romaniei si-a dat cu parerea si despre partida cu Ungaria. Iar dinamovistul are o nemultumire legata de nefolosirea unui jucator de la rivala traditionala, Steaua. “Va fac o destainuire! Eu nu inteleg cum acest Keseru nu are loc in Echipa Nationala! Un jucator puternic, un jucator de gol, de careu. Ar fi trebuit folosit. Am avut cateva puncte destul de slabe cu Ungaria. A doua repriza, dupa iesirea lui Sanmartean, am suferit rau. Nu stiu ce e la lot! Sunt ceva orgolii care nu ar fi trebuit sa existe. Chiar daca joci la trei zile, cu toate ca ai 1-0, nu poti sa-l scoti pe cel mai bun jucator de pe teren. Nu faci sentimentalisme de-astea!”, a spus Dudu Georgescu, cel care a mai declarat ca nu a mers la meci dintr-un motiv foarte simplu: “Stiam ca vor fi probleme in tribune si nu am vrut sa ma duc”.

Dudu crede ca Piturca a gresit la meciul cu Ungaria
Dudu crede ca Piturca a gresit la meciul cu Ungaria

„Prea multa tevatura cu Piturca! Numai Lucescu poate face ordine la Nationala”

Atacantul de legenda al “cainilor rosii” nu este de acord cu discutiile din jurul plecarii lui Victor Piturca in tarile arabe si spune ca acest subiect nu face bine nici echipei si nici selectionerului: “Prea multa tevatura cu Piturca. Daca pleci, pleci! E normal ca e greu sa dea cu piciorul la o asemenea oferta. Probabil si din acest motiv a fost depasit de partida, s-a gandit la ce o sa fie, a fost ingandurat. Nu inteleg toate aceste discutii. Gata! Pleci, asta e! Vad un singur inlocuitor pentru el. E vorba de Mircea Lucescu! El poate sa faca ordine la Nationala”.

“Nu cred ca locul meu este la muzeu”

Fostul mare atacant al
Fostul mare atacant al „cainilor” s-a intors in Canada

Dudu Georgescu a intrat si intr-un subiect extrem de sensibil. Intors in tara dupa un exil de mai multi ani in Canada, fostul international incearca sa se readapteze la viata din Romania. Acesta a primit o functie in cadrul clubului la care s-a consacrat, insa simte ca nu acesta este locul lui. “Cat de putin m-am readaptat la viata din Romania. Cu toate ca eu gandesc in sinea mea ca o echipa de fotbal ca Dinamo are nevoie de Dudu Georgescu in alta parte, nu la muzeu. Cum atatea formatii au atatia antrenori, poate puteam, zic eu, sa fiu cooptat intr-un staff tehnic. Simt ca in iarba este locul meu. Trebuie sa recunosc ca este si o dezamagire pentru mine. As fi putut sa invat inaintasii ceea ce facem cu Lucescu, cu Dinu. Cred ca as fi avut experienta necesara” , a comentat Dudu acest subiect.

“Federatia nu a miscat nici macar un deget pentru mine”

Georgescu si-a strans lucrurile din casa dupa ce a fost anuntat ca locuinta sa a fost retrocedata
Georgescu si-a strans lucrurile din casa dupa ce a fost anuntat ca locuinta sa a fost retrocedata

Dudu recunoaste ca nu o duce extraordinar din punct de vedere financiar , iar in aceste luni a umblat foarte mult pentru a obtine anumite indemnizatii financiare de la Federatia Romana de Fotbal sau de la Ministerul Sportului. Din pacate, din cauza birocratiei din tara noastra, pana acum acest lucru nu a fost posibil. “Federatia nu a miscat nici macar un deget pentru mine. Am unele promisiuni de la Ministerul Sportului, prin doamna Carmen Tocala, cea care mi-a promis ca o sa incerce sa ma ajute”, s-a plans Dudu Georgescu.

CITESTE SI: 

VIDEO Dezvaluiri incredibile despre Dinu, Lucescu, Dudu Georgescu, Velentin Ceausescu sau Gica Hagi!

Povestile lui Nea Nicu, frizerul fotbalului romanesc! De la Valentin Ceausescu si pana la Mutu, toti au trecut prin foarfeca lui!

Se poate intoarce in exil?

In plus, Dudu are pe cap si problema locuintei. Unul dintre motivele pentru care golgheterul Romaniei a revenit din Canada a fost legat de casa sa din Bucuresti. Este vorba de o cladire nationalizata, cea care a fost revendicata de mostenitorii fostilor proprietari.

Ionut Negoita este actionat majoritar la Dinamo, iar in acest moment detine peste 90% din dividente
Ionut Negoita este actionat majoritar la Dinamo, iar in acest moment detine peste 90% din dividente

De mai multe luni, Dudu sta cu bagajele la usa, iar Ionut Negoita i-a oferit un apartament la Popesti – Leordeni. Apropiatii spun ca dinamovistul reuseste cu greu ajunga la ansamblul in care se afla locuinta pusa la dispozitie de omul de afaceri si incearca sa gaseasca un apartament in Capitala. Fostul golgheter al Romaniei nu vrea sa vorbeasca despre acest subiect si s-a rezumat la a-i multumi lui Negoita: “Pentru ce a facut Negoita are toata consideratia si toata stima mea. A incercat sa ma salveze!”. In final, cu un ton amar si dupa ce i-a fost repetata intrebarea, Dudu admite ca, in cazul in care nu va reusi sa razbata din nou in tara sa, exista posibilitatea sa revina in exil: “Probabil ca o sa iau in serios posibilitatea de a ma intoarce in Canada. Este o varianta pentru mine”.
 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Gestul bizar pe care Prințesa Kate Middleton îl face NOAPTEA, pe întuneric. Prințul William a înlemnit când a văzut-o
Gestul bizar pe care Prințesa Kate Middleton îl face NOAPTEA, pe întuneric. Prințul William a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Asta e fotografia din INTIMITATEA Simonei Halep care a ajuns pe net! Iubește din nou?
Asta e fotografia din INTIMITATEA Simonei Halep care a ajuns pe net! Iubește din nou?
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după...
Ce faci dacă ai pus prea mult ulei în motor? Ce probleme apar?
Ce faci dacă ai pus prea mult ulei în motor? Ce probleme apar?
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”. Vedeta s-a filmat fără machiaj și cu părul nearanjat
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”....
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Fără vize în America. Data la care vor fi eliminate definitiv
Fără vize în America. Data la care vor fi eliminate definitiv
4 ZODII cu noroc la bani, chiar înainte de Paște! Sunt mari șanse să îmbogățească rapid, din nimic
4 ZODII cu noroc la bani, chiar înainte de Paște! Sunt mari șanse să îmbogățească...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care i-a marcat viața Marianei Ionescu Căpitănescu
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
Cum se menține în formă Mihaela Bilic la cei 54 de ani? Secretul medicului nutriționist
Cum se menține în formă Mihaela Bilic la cei 54 de ani? Secretul medicului nutriționist
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul care îi dă o aromă de neuitat
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul...