Mărturiile halucinante ale unui protestatar: ”Un jandarm lovea mulţimea cu o bucată de gard. Mi-a spus că este stare de război!”

Publicat: 20/08/2018 | 17:13
Mărturiile halucinante ale unui protestatar: ”Un jandarm lovea mulţimea cu o bucată de gard. Mi-a spus că este stare de război!”

Mai multe persoane s-au prezentat luni la Parchetul General, pentru a depune plângeri penale în legătură cu intervenţia jandarmilor în timpul protestului diasporei din Piaţa Victoriei.  (Super oferte la accesorii gaming) Una dintre ele a descries un episod cu jandarmii, din timpul mitingului diasporei, de pe 10 august.

„În partea frontală a Guvernului, au început oamenii să alerge. Atunci s-a dat prima dată cu gaze. M-am dus să văd de ce se dă cu gaze şi care este situaţia. Dispăruseră câteva bucăţi din gard. Jandarmii care au fost la gard au fost schimbaţi de către un alt pluton, care era condus de un jandarm mai în vârstă, nu ştiu ce era, cu două trese pe umăr, locotenent sau ce era, care era foarte nervos şi iritat. L-am întrebat de ce este aşa iritat şi m-a înjurat. Ce făcea el acolo? Pe lângă faptul că îi coordona pe jandarmi şi dădea indicaţii, cu o bucată de gard desprinsă a început să dea în mulţime, să lovească mulţimea cu gardul. L-am chemat pe un jandarm de la ‘Dialog’ şi i-am spus că este provocator ce face şi acel jandarm mi-a spus că este stare de război şi că nu am ce căuta acolo”, a declarat bărbatul, care susţine că este cercetător, potrivit Agerpres.

CITEȘTE ȘI: EL A COORDONAT DIN UMBRĂ JANDARMII LA MITINGUL DIASPOREI. BOSSUL ÎN CÂRJĂ ARE TOUAREG DE SERVICIU ȘI BODYGUARD!

O altă persoană care a depus plângere la Parchet a afirmat că a avut un atac de panică după ce jandarmii au dat cu gaze lacrimogene. (Console si accesorii gaming)

„Am fost prima care a ieşit pe targă din Piaţă. Vorbeam cu un cetăţean care era lângă mine şi, la un moment dat, am fost gazată. Am intrat în panică, mă usturau ochii, gâtul şi am făcut atac de panică, pentru că am fost luată prin surprindere. Consider că au vrut să sperie mulţimea. Voi cere daune. Eu vreau să mă întorc în România, într-o ţară civilizată, cu legi care se respectă. Nu sunt de acord ca cei din Parlament să conducă cu atâtea dosare penale. De patru ani trăiesc în străinătate ca asistentă medicală la o companie în Berlin”, a spus femeia.

CITEȘTE ȘI: BĂRBATUL CARE I-AR FI FURAT ARMA JANDARMERIȚEI AGRESATE LA MITINGUL DIASPOREI A FOST ARESTAT PENTRU 30 DE ZILE

Procurorii militari au deschis un dosar în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu în legătură cu modul de intervenţie a jandarmilor în timpul protestului din 10 august.

Până duminică, la Parchet au fost depuse 291 de plângeri din partea persoanelor care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor.

Citește și...