Masacrul de Valentine’s Day

Autor: Sabin P.
Publicat: 14/02/2020 | 15:47
Masacrul de Valentine’s Day

Valentine’s Day este cunoscută drept Ziua Îndrăgostiților, însă, în 1951 această zi a fost asociată unui masacru. Cel puțin așa a intrat în istorie confruntarea pentru titlul mondial al categoriei mijlocie dintre Sugar Ray Robinson și Jake LaMotta.

Cei doi s-au înfruntat de șase ori, cu un bilanț de cinci victorii pentru Robinson și una în dreptul lui LaMotta, cunoscut drept „Taurul furios”. LaMotta a fost cel care i-a administrat lui Robinson primul eșec la profesioniști, după 40 de succese în 40 de dispute, pe 5 februarie 1943.

“Ne-am întâlnit de atâtea ori că eram aproape căsătoriți. Am luptat împotriva lui Sugar Ray de atâtea ori că aproape am făcut diabet”, a povestit în stilul său inconfundabil Jake LaMotta relația sa cu Robinson, devenit, ulterior, un prieten atât de apropiat încât i-a fost cavaler de onoare atunci când s-a căsătorit pentru a șasea oară!

Pe 14 februarie 1951, Sugar Ray l-a întâlnit pentru a șasea oară pe Jake LaMotta pe Chicago Stadium într-o luptă pentru titlul mondial la mijlocie care a devenit cunoscută drept „Masacrul de Sfântul Valentin”. Robinson și-a umplut de sânge rivalul, iar arbitrul de ring a oprit lupta în repriza a 13-a. Învins prin knock-out tehnic și însângerat din cale-afară, LaMotta a găsit, totuși, puterea să-i arunce lui Sugar Ray printre dinții și buzele pline de sânge cuvintele: “Ray, nu m-ai pus niciodată jos, Ray. Nu m-ai pus niciodată jos!”

Din acest motiv, Valentine’s Day din 1951 a fost asociată mai degrabă unui masacru decât iubirii.

Citește și...