Măsuri radicale de prevenire a răspândirii virusului COVID-19 în Belgia! „Cumpărăturile se pot întinde pe o perioadă de doar 30 de minute”

Autor:
Publicat: 27/07/2020 | 21:11
Măsuri radicale de prevenire a răspândirii virusului COVID-19 în Belgia! „Cumpărăturile se pot întinde pe o perioadă de doar 30 de minute”

În Belgia coronavirusul a făcut numeroase victime, iar din cauza creșterii numărului de noi cazuri au fost impuse noi măsuri stricte de prevenire a răspândirii virusului. Noile reguli intră în vigoare începând de miercuri, 29 iulie.

Consiliul Național de Securitate (CNS) a anunțat noile măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, informează La Derniere Heure. Acest lucru vine ca urmare a faptului că s-a înregistrat o creștere de 63% a noilor cazuri, faţă de săptămâna precedentă. (CITEȘTE ȘI: HALUCINANT! UN ROMÂN A FOST GĂSIT ÎNTR-O STARE DE INCOERENȚĂ LA VOLANUL UNUI TIR ÎN BELGIA. POLIȚIȘTII AU CREZUT CĂ ESTE BEAT, ÎNSĂ…)

Astfel, pentru a preveni o răspândire comunitară și mai mare belgienii au fost obligați, de sâmbătă 25 iulie, să poarte măștile de protecție și pe stradă și să respecte noile restricții ce o să intre în vigoare din 29 iulie.

Din cauza situației agravante Consiliul a fost reunit în regim de urgență luni, 27 iulie. Iar premierul Sophie Wilmès  a anunțat o serie de măsuri similare celor de la începutul pandemiei.

Lista măsurilor adoptate

Astfel, pentru a preveni riscurile au fost adoptate o serie de măsuri destul de dure. Familiile sau persoanele care locuiesc împreună pot întâlni doar cinci persoane, în loc de alte 15 persoane permise anterior în “bulă socială”.  Mai mult, numărul de persoane prezente la evenimente este redus la jumătate, la 100 în spațiile închise și la 200 în aer liber, iar purtarea măștii e obligatorie.

De asemenea, ieșirile în grup, cu prietenii, sunt limitate la 10 persoane. Acest lucru este valabil atât pentru recepții, cât și pentru nunți și banchete. (VEZI ȘI: PROTEST INEDIT LA UN SPITAL DIN BELGIA! PREMIERUL, PRIMIT CU SPATELE DE CĂTRE MEDICI. „POLITICUL ÎNTOARCE SPATELE CONSTANT CERERILOR NOASTRE DE AJUTOR”)

„Trebuie să vă faceți cumpărăturile singur sau însoțit de un minor care trăiește sub același acoperiș sau de o persoană care are nevoie de asistență. Cumpărăturile se pot întinde pe o perioadă de doar 30 de minute”, a avertizat șeful guvernului.