Medicii din România se simt umiliţi în lupta cu noul coronavirus: “Aşa ne-am echipat ca să vedem un pacient”. Ce improvizaţii au făcut

Publicat: 26/03/2020 | 16:19

Medicii din România, dar şi ceilalţi angajaţi din spitale se simt umiliţi în lupta cu noul coronavirus! Un doctor rezident la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului de Urgenţă Craiova a publicat o poză cu felul în care a încercat să se protejeze de COVID-19 înainte să consulte un pacient pe care îl bănuiau că are COVID-19. Postarea lui a stârnit multă revoltă.

Citeşte şi: Cum au ajuns o asistentă din Suceava și copilul ei între bolnavii de COVID-19. “Nu intru acolo, nuuuu. Eu vreau să…”

Medicii din România se simt umiliţi în lupta cu noul coronavirus

De săptămâni bune, cadrele medicale din ţara noastră au atras de mai multe ori atenţia că nu există suficiente echipamente ca să trateze bolnavii care au contractat virusul mortal din China. În urmă cu câteva ore, Sorin Alexandru a urcat pe contul lui de Facebook o fotografie în care apare cu echipamentul improvizat în care a mers să se ocupe de un pacient, suspectat că ar fi infectat cu COVID-19. Acesta a ajuns de urgenţă la spitalul din Craiova în noaptea de 24 spre 25 martie.

Află şi: COVID-19. Un câine de terapie, ajutorul medicilor aflați în prima linie în lupta

După cum puteţi vedea în galeria foto, doctorul poartă saci de gunoi în picioare și un halat de unică folosință, purtat de obicei de vizitatori, dar care însă nu îl protejează de nici o posibilă contaminare.

Nu rata: Situație tot mai critică pentru cadrele medicale din România! O asistentă UPU din Cluj-Napoca a fost confirmată cu noul coronavirus

“Halat de unica folosinta, de vizitator, saci de gunoi in picioare, prinsi cu leucoplast, viziera proprietate personala a unei colege. Masca chirurgicala, non-FFP2. Asa ne-am echipat sa vedem un posibil bolnav de COVID-19. Noaptea 24 spre 25 martie. Se pare ca sectia UPU face eforturi sa ne asigure un echipament decent. Sa vedem cate echipamente ne va trimite Guvernul. Si cand! Sa nu fim pozitivi pana atunci”, a scris Sorin Alexandru pe pagina lui de Facebook.

Citeşte şi: Gabriel Diaconu, psihiatru, la GÂNDUL LIVE:  Vom ajunge la colapsul spitalelor când vine vorba de ATI

45 de tone de echipament medical a ajuns în țară

În această dimineaţă, pe  Aeroportul Otopeni a aterizat aeronava cu ajutoare.

LIVE: 45 de tone de echipament medical au ajuns acum din Seul pe aeroportul OtopeniTransportul a fost asigurat cu o aeronavă C-17 Globemaster III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic. Unul dintre comandanții echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forțele Aeriene Române, detașat în cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic.#COVID19 #RomâniaFiiPuternică

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Miercuri, 25 martie 2020

Află şi: Dezvăluirea care schimbă tot. Chinezii anunță: “Coronavirusul își are originile în Italia”

“Transportul a fost asigurat cu o aeronavă C-17 Globemaster III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic. Unul dintre comandanții echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forțele Aeriene Române, detașat în cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic”, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

 

 

Citește și...