Mesaje cutremurătoare scrise pe stradă: „Și eu sunt Călin, nu vreau să mor ca el!“

Autor: Anca Toma
Publicat: 06/07/2018 | 09:43
Mesaje cutremurătoare scrise pe stradă: „Și eu sunt Călin, nu vreau să mor ca el!“

Și eu sunt Călin, nu vreau să mor ca el!“, este unul din mesajele scrise de protestatarii din Brașov pe strada din fața Prefecturii Brașov. Mesajul se referă la tânărul care a murit în așteptarea unui transplant pulmonar. Aproximativ 100 de protestatari din Brașov au încercat să blocheze, joi seara, mai multe treceri de pietoni, traversând continuu strada, însă Poliția a deviat circulația.

În fața Prefecturii, ei au scris pe stradă mai multe mesaje: „Și eu sunt Călin, nu vreau să mor ca el!“ (referitor la tânărul care a murit în așteptarea unui transplant pulmonar”, „De ce nu ieși cu noi la proteste?“ sau „De ce facem o catedrală, când e paragină în școli și spitale?“.

Aștepta un transplant pulmonar de mai bine de doi ani

Călin Farcaş, un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Braşov, care aştepta un transplant pulmonar de mai bine de doi ani, a murit luni noapte la Institutul „Marius Nasta” din Capitală. Pacientul a fost diagnosticat în urmă cu doi ani cu hipertensiune pulmonară, fiind dependent de aparatul de oxigen. În luna aprilie a acestui an, zeci de braşoveni s-au strâns în faţa Spitalului Clinic Judeţean din oraş, pentru a trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte transplantul pulmonar în România.

Citește și...