Acasă » Știri » Mesajul strigător la cer al ”sindicalistului” de la ”Poliţiştii au umor”. ”Poliţiştii care lucrează singuri, în nişte condiţii mizere…”

Mesajul strigător la cer al ”sindicalistului” de la ”Poliţiştii au umor”. ”Poliţiştii care lucrează singuri, în nişte condiţii mizere…”

De: Cancan 04/12/2017 | 19:08
Mesajul strigător la cer al ”sindicalistului” de la ”Poliţiştii au umor”. ”Poliţiştii care lucrează singuri, în nişte condiţii mizere...”

Mesajul tulburător al ”poliţistului de pe facebook”, bun prieten cu mai cunoscutul său coleg Marian Godină, celebrul poliţist rutier şi scriitor din Braşov a reuşit să ”urnească” reţelele sociale. Dan Georgescu, omul din spatele paginii de facebook ”Poliţiştii au umor” a făcut o radiografie extrem de dură, dar absolut reală a sistemului şi mai ales lipsurile teribile ale poliţiştilor, care sunt nevoiţi să împrumute până şi coli de hârtie!

Sunt un frustrat! Da, aţi citit bine, eu, poliţistul Dan Georgescu, sunt un frustrat. Azi am realizat că ţara asta nu merită nici măcar poliţiştii ăştia pe care îi are. Sunt frustrat pentru că poliţiştii care lucrează singuri, în nişte condiţii mizere şi îşi pun viaţa în pericol pentru noi, sunt înjuraţi de toţi analfabeţii funcţionali, de oameni fără nicio ocupaţie sau cu ocupaţii care mai de care mai dubioase.

Sunt frustrat pentru că avem parte de o clasă politică mincinoasă, care ne promite marea cu sarea când un poliţist este măcelărit cu cuţitul, iar apoi uită ce a scos pe gură. Acum nici câteva luni, când fostul nostru coleg, Vezeteu, a fost măcelărit de un nebun, domnul prim ministru Tudose a promis că, citez: ” Din punctul meu de vedere, nu mai vreau patrule de unul singur. Atunci când ai un singur poliţist, care trebuie să patruleze într-o zonă – se subînţelege că acea zonă are un potenţial infracţional sau negativ – EL ÎŞI PUNE GRATUIT VIAŢA ÎN PERICOL. Nu poţi să îl trimiţi de unul singur. Se vor trimite echipe, chiar dacă este vorba de echipe mixte alcătuite din poliţişti şi jandarmi”. Unde sunt acele patrule, domnule prim ministru? Unde sunt acele patrule doamnă ministru?

Sunt frustrat pentru că, poliţiştii sunt nevoiţi să se descurce cu ce au, în timp ce poliţiştii locali beneficiază de maşini noi, haine mai bune, combustibil la discreţie, fără ca vreunul să fie în situaţia de a fi lovit, pentru că nu este aşa, nici nu ar avea cum, din moment ce principala lor preocupare este să sune la 112 să cheme poliţiştii sau jandarmii când sunt în astfel de situaţii. Sunt frustrat pentru că ne sunt purtate uniformele, fără ca niciun oficial să aibă vreo reacţie, astfel încât uniforma noastră va fi purtată în curând de controlorii RATB. Sunt frustrat când văd că la primărie se achiziţionează bărci şi şalupe fără nicio noimă, iar localii devin forţe speciale cu cagule, defilând ca nişte impostori cu arme de airsoft în public.

Sunt frustrat pentru că, în loc ca oamenii să înţeleagă faptul că fără o poliţie puternică, care să beneficieze de legi şi proceduri clare, fără loc de interpretări, chiar dvs. CETĂŢENII SUNTEŢI SLABI. Sunt frustrat pentru că am colegi care lucrează singuri în posturi de poliţie sau chiar sunt posturi de poliţie care au rămas fără poliţişti. Sunt frustrat pentru că trebuie să ne asigurăm chiar şi rechizitele singuri. Calculatoarele, imprimantele. Sunt frustrat că trebuie să mă milogesc la primărie pentru a copia un document. Mă simt umilit că trebuie să cerşesc la propriu un top de hârtie la primărie, pentru ca oamenii să nu simtă lipsa acestor simple coli de hârtie.

Sunt frustrat când văd că impostura, grandomania, minciuna, manipularea sunt folosite de primari pentru a denigra această nobilă profesie. Sunt frustrat când văd primari care denigrează în media poliţiştii sau le ciripesc la ureche şefilor tot felul de neadevăruri, iar aceştia apleacă urechea la astfel de inepţii, poliţiştii fiind sfătuiţi să aplece capul şi să nu mai comenteze în faţa primarilor, pentru că, nu e aşa, oricând există după pensie un loc călduţ de şef la poliţia locală, după pensionare.

Mă simt umilit ca cetăţean şi ca poliţist, când văd că fac o plângere penală şi este plimbată şi aruncată într-o parte şi în alta, iar apoi mi se cere să aduc probe, pentru a fi luate nişte măsuri. Sunt frustrat când văd că proprii mei colegi sunt timoraţi să ia nişte măsuri sau măcar atitudine împotriva imposturii practicate de poliţiştii locali, pentru că, probabil, le e teamă să nu deranjeze spectrul politic.

Dan Georgescu, administratorul paginii ”Poliţiştii au umor”
Dan Georgescu, administratorul paginii ”Poliţiştii au umor”

Mă simt ca ultimul om când trimit la parchet un dosar fără copertă, pentru că nu am aşa ceva. Mă simt umilit când infractorii sunt lăsaţi în libertate şi când văd că un magistrat nu se mişcă de pe scaun să ia măsurile preventive, pentru că are programare la coafor. Simt că cineva îşi doreşte să îşi bată joc de munca noastră la propriu. Oameni buni! Ceea ce vă spun aici nu sunt poveşti de adormit copiii! Poliţiştii chiar se află în pericol foarte des. Mult mai des decât vedeţi în filme. În stradă nu se trag duble, totul se întâmplă în timp real. Respectaţi-vă poliţiştii, pentru că, fără ei, ar fi anarhie. Gândiţi-vă că cei din S.U.A. sau ale ţări nu s-au civilizat pentru că i-a certat Moş Crăciun sau i-a biciuit Moş Ilie. Pentru toate astea, da, sunt frustrat. Pentru că profesia mea este luată în derâdere şi nu i se acordă atenţia meritată”, este mesajul postat pe Facebook de către Dan Georgescu.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Diagnosticul de cancer al prințesei Kate Middleton: Meghan și Harry pun sare pe rana regală?
Diagnosticul de cancer al prințesei Kate Middleton: Meghan și Harry pun sare pe rana regală?
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Fiica lui Țiriac, APARIȚIE RARĂ în COSTUM DE BAIE! Avem imaginile: „M-am îndrăgostit”
Fiica lui Țiriac, APARIȚIE RARĂ în COSTUM DE BAIE! Avem imaginile: „M-am îndrăgostit”
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Actorul român care s-a însurat de nouă ori după ce a împlinit 50 de ani. Prima soție a avut 17 ani
Actorul român care s-a însurat de nouă ori după ce a împlinit 50 de ani....
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Adevărul despre despărțirea dintre Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu: ,,N-am putut să mă ridic din pat”. Cum l-a afectat pe artist procedura secretă și când a avut loc, de fapt, separarea celor doi
Adevărul despre despărțirea dintre Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu: ,,N-am putut să mă ridic din...
Pensiile din luna mai intră înainte de Sărbătorile de Paște! Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul chiar în ședința de guvern
Pensiile din luna mai intră înainte de Sărbătorile de Paște! Premierul Marcel Ciolacu a făcut...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în familie. „Niciodată nu a ținut de note sau copiii să fie olimpici.”
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei. E bună pentru cei cu diabet sau probleme de digestie
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei....
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai fi la fel pentru ele
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai...
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești nativi!
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești...
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de ziua ei de naștere
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
Carmen Rusu, soția lui Vali Vijelie, a spus adevărul despre manelist: „Stau cu el pentru confortul financiar”. Ce părere are despre presupusa amantă a artistului
Carmen Rusu, soția lui Vali Vijelie, a spus adevărul despre manelist: „Stau cu el pentru...
Ce documente importante ascunde arhiva de la Vatican. Acestea sunt marile secrete ale Bisericii Catolice
Ce documente importante ascunde arhiva de la Vatican. Acestea sunt marile secrete ale Bisericii Catolice
Păcatul mare pe care-l comit unii preoți. De ce să nu mergi niciodată la un duhovnic care “deschide cartea”
Păcatul mare pe care-l comit unii preoți. De ce să nu mergi niciodată la un...