METEO ALERT! Fenomen neaşteptat în România! Se întâmplă în acest weekend în toată ţara

Publicat: 03/11/2018 | 08:55
METEO ALERT! Fenomen neaşteptat în România! Se întâmplă în acest weekend în toată ţara

Meteorologii anunță, pentru weekend, o vreme deosebit caldă și temperaturi cu 10 grade mai mari decât media acestei perioade pentru mare parte din țară, iar în București în zilele de sâmbătă și duminică se vor înregistra valori de până la 19 grade.

„În acest weekend, vremea va fi deosebit de caldă în regiunile intracarpatice, acolo unde temperaturile vor fi mai ridicate cu peste 10 grade față de mediile multianuale. Astfel că la amiază se vor înregistra 25-26 de grade. Adică Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania. Și în zonele de deal și de munte, vremea va fi mai frumoasă, mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, cu un cer variabil. În restul teritoriului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, înnorările vor fi temporare, mai ales dimineața și noaptea va fi nebulozitate de tip stratiform, deci vreme mai închisă. Cu ceață, posibil dimineața și noaptea pe arii restrânse, iar izolat chiar și burniță sau ploaie slabă”, a declarat Alina Șerban, meteorologul de serviciu din cadrul Adiministrației Naționale de Meteorologie.

Potrivit meteorologului, în regiunile extracarpatice, temperaturile vor fi mai coborâte decât în restul zonei, dar mai ridicate decât mediile.

„Se vor înregistra 14-15 și cel mult 19 grade. Cele mai ridicate valori pentru zonele acestea vor fi în zonele deluroase, zona mai înaltă de relief (…) Ploi izolat, slabe, în regiunile vestice, nord vestice, iar în celelalte regiuni, tot la nivel izolat, mai degrabă burnițe”, a mai spus Alina Șerban.

În Capitală, zilele de sâmbătă și duminică vor fi similare cu cea de vineri, anunță meteorologul.

„Ne așteptăm ca în orele prânzului să mai iasă câteva raze de soare, astfel că temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. Ne așteptăm la maxime de 17-18 19 grade”, a mai explicat Alina Șerban.