METEO ALERT. Vremea se încălzeşte treptat în toate zonele ţării. Temperaturile, până la 28 de grade Celsius

Publicat: 25/10/2018 | 15:51
METEO ALERT. Vremea se încălzeşte treptat în toate zonele ţării. Temperaturile, până la 28 de grade Celsius

Vremea se va încălzi treptat în toate zonele ţării. ANM a anunțat că temperaturile vor ajunge până la 27-28 de grade Celsius în partea de Vest a ţării. Precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie, dar nesemnificative din punct de vedere cantitativ.

„Începând de astăzi (n.r. – joi) valorile termice vor fi în creştere treptată în toate zonele ţării, astfel încât la sfârşitul săptămânii, în cursul zilei de duminică, se va ajunge în partea de Vest a teritoriului şi la maxime de 27-28 de grade. Şi temperaturile minime vor fi ridicate. Marea lor majoritate, între 7 şi 17 grade, cu cele mai mari valori în dealurile de Vest.

În ceea ce priveşte precipitaţiile, pe fondul încălzirii vor fi doar sub formă de ploaie. Zonele vizate de ploi vor fi cele Vestice, Nordice şi Centrale, dar se vor semnala pe arii restrânse şi neînsemnate cantitativ”, a declarat meteorologul de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), pentru Mediafax.

Un aer tropical pătrunde în România

Valul de aer polar care a adus frig de iarnă în țară ne va părăsi în următoarele zile, iar un ciclon care aduce aer cald dinspre nordul Africii va pune stăpânire pe România. Temperaturile vor crește simțitor, mult prea caldă pentru această perioadă a anului. Duminică sunt anunțate 26 de grade în sudul țării. 

De vineri, ANM a anunțat că vremea va intra într-un proces de încălzire în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în vestul, centrul şi nordul ţării unde, în special în a doua parte a intervalului, pe arii restrânse va ploua slab.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 şi 20 de grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei până în jurul valorii de zero grade.

Sâmbătă vremea va fi şi mai plăcută, mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru sfârşitul lunii octombrie.   Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar la cote mai reduse şi în est, vest şi nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 25 de grade, iar cele minime, în general, între 3 şi 13 grade.

Duminică, maximele vor ajunge la 26 de grade în sudul ţării şi doar în extremitatea de vest a ţării, izolat vor fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări la munte, în special pe creste, iar la cote mai reduse şi în vest şi nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 26 de grade, iar cele minime, în general, între 4 şi 14 grade. Şi săptămâna viitoare începe cu vreme bună, precipitaţii fiind prognozate în regiunile vestice.