Meteorologii au făcut un anunț îngrijorător: anomalie termică record în România! Prognoza pentru următoarele 3 zile

Publicat: 26/01/2020 | 14:02
Meteorologii au făcut un anunț îngrijorător: anomalie termică record în România! Prognoza pentru următoarele 3 zile

Oficialii de la Agenția Națională de Meteorologie (ANM) au făcut un anunț important în legătură cu temperaturile care se vor înregistra în următoarea perioadă. Meteorologii au spus că avem de-a face cu o anomali termică îngrijorătoare, iar, în unele zone din România va ploua și pe drumuri se va depune polei.

Meteorologii au făcut anunțul: anomalie termică îngrijorătoare

Anomalie termică în România, cu recorduri istorice de temperatură în acest weekend, au dezvăluit recent meteorologii! Cel mai cald a fost, ieri, la Băile Herculane, au fost 15,5 grade Celsius. Niciodată nu a fost atât de cald pe 25 ianuarie la noi în țară.

Pentru azi, 26 ianuarie 2020, specialiștii de la ANM au spus că vom avea vreme în general frumoasă, mai ales în regiunile extracarpatice, acolo unde vor predomina intervalele cu soare, potrivit antena3.ro. Meteorologii au prognozat maxime ce vor ajunge până la 13-14 grade prin Muntenia, Oltenia și Banat. În estul Transilvaniei va fi mai rece, temperaturile nu vor trece 5-6 grade. În Capitală, vor fi 10 grade și un cer variabil spre senin. La noapte, temperatura va coborî până la 0 grade.

Prognoza pentru luni, 27 ianuarie 2020

Vremea va fi în general închisă, iar în cea mai mare parte a ţării valorile termice se vor menţine peste mediile multianuale. Temporar se vor semnala ploi slabe, ziua în jumătatea de vest, iar spre seară şi noaptea în centru şi sud-est şi izolat în rest. În zona de munte treptat vor predomina ninsorile, iar în Transilvania şi posibil în Maramureş în a doua parte a intervalului se vor semnala precipitaţii mixte, relatează stirileprotv.ro. Izolat vor fi condiţii de polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări îndeosebi în a doua parte a intervalului, la munte, în special pe creste, iar la cote mai reduse şi pe suprafeţe mai mici în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade, iar cele minime între -3 şi 6 grade. Pe arii restrânse se va semnala ceaţă. Presiunea atmosferică va continua să scadă.

Prognoza pentru marți, 28 ianuarie 2020

În vestul, nordul şi centrul ţării cerul va fi mai mult noros şi mai ales spre seară şi în cursul nopţii pe arii extinse vor fi precipitaţii în general moderate cantitativ. Acestea vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare la munte, mixte în Maramureş şi în Transilvania şi predominant sub formă de ploaie în Crişana şi Banat.

În restul teritoriului înnorările vor fi temporare şi numai pe arii restrânse îndeosebi în a doua parte a intervalului se vor semnala ploi slabe. Izolat vor fi posibile depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări, îndeosebi noaptea, la munte, dar la cote mai reduse şi în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade, iar cele minime, în general, între -5 şi 5 grade. Pe arii restrânse mai ales la începutul intervalului, în zonele joase se va semnala ceaţă.

Prognoza pentru miercuri, 29 ianuarie 2020

Vremea va fi vântoasă. Cerul va fi temporar noros şi se vor semnala precipitaţii slabe, pe arii extinse, în zonele de munte unde vor predomina ninsorile, mixte local în nord şi centru şi pe arii restrânse mai ales ploi în restul teritoriului. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade, iar cele minime între -7 şi 3 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza pentru București în următoarele 3 zile

Duminică, vremea va fi predominant frumoasă şi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul nopţii. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de -2…0 grade, conform sursei citată mai sus. Presiunea atmosferică va scădea.

Cum va fi vremea în Capitală luni, 27 ianuarie 2020

Valorile termice se vor menţine peste mediile multianuale specifice pentru sfârşitul lunii ianuarie. Cerul va fi mai mult noros, iar mai ales spre seară şi la începutul nopţii, trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă mai scăzută faţă de ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar minimă va fi de 1…2 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va continua să scadă.

Cum va fi vremea în Capitală marți, 28 ianuarie 2020

Vremea se va încălzi faţă de ziua precedentă. Cerul va fi temporar noros, iar noaptea va creşte probabilitatea pentru ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

Cum va fi vremea în Capitală miercuri, 29 ianuarie 2020

Valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros, iar îndeosebi în cursul zilei vor mai fi condiţii să plouă slab. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari în cursul zilei. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -1…0 grade.

Citește și...