Michelle Obama exclude posibilitatea de a candida la presedintia SUA

Publicat: 27/04/2012 | 00:00
Michelle Obama a exclus joi posibilitatea de a-i urma exemplul sotului sau, presedintele american Barack Obama, si de a candida la presedintia SUA, dand asigurari ca a conduce cea mai mare putere mondiala este "o munca cu adevarat dificila".

Obama a discutat cu un copil care vizita Casa Alba joi, cu ocazia zilei anuale in care americanii isi pot aduce copiii la locul de munca. Acesta a intrebat-o daca va fi candva candidat la cea mai inalta functie aleasa din SUA.

“In nici un caz. Nu”, i-a raspuns Obama, razand. “A fi presedinte este o munca cu adevarat dificila si o munca importanta”, a continuat ea.

Presedintele Barack Obama, care s-a instalat la Casa Alba in ianuarie 2009, este candidat pentru un al doilea mandat de patru ani. Alegerile prezidentiale vor fi organizate la 6 noiembrie, iar Michelle Obama a sugerat joi ca preconizeaza o victorie a sotului sau.

“Cred ca atunci cand mandatele sale se vor incheia, vom face alte lucruri importante, pentru ca sunt multe modalitati de a fi util acestei tari si lumii, chiar daca nu esti presedintele Statelor Unite”, a explicat ea.

“Unul dintre lucrurile pe care le afli despre tine cand cresti este care iti sunt fortele si interesele. Iar pentru mine, asta e altceva decat a fi presedinte. Deci nu voi fi probabil candidat. Dar este o intrebare buna”, a conchis Prima Doamna.

Hillary Clinton ramane singura Prima Doamna a SUA care a incercat sa revina la Casa Alba in calitate de presedinte. Ea a pierdut insa in fata lui Obama alegerile primare democrate din 2008 si a devenit ulterior secretar de Stat al SUA.

Citește și...