Mihai Ispas a murit la 54 de ani. Fostul rugbist, supranumit “umbra” lui Iliescu, primise un diagnostic crunt în urmă cu 3 luni

Publicat: 09/11/2018 | 15:41

Este doliu în lumea sportului din România, unde s-a aflat că Mihai Ispas a murit. Vestea tristă l-a afectat și pe Ion Iliescu, pentru că fostul sportiv a fost una dintre figurile reprezentative ale Revoluţiei din 1989 care a stat în spatele fostului președinte al României. Mihai Ispas primise un diagnostic crunt în urmă cu doar trei luni. El avea 54 de ani

Mihai Ispas a fost răpus de o maladie la 54 de ani

Mihai Ispas a murit în urma unei maladii agresive despre care a aflat în urmă cu numai trei luni, relatează prosport.ro. Oficialii de la Federația Română de Rugby au transmis un mesaj emoționant pe pagina oficială de Facebook: “Federația Română de Rugby își exprimă regretul față de dispariția fulgerătoare a lui Mihai Ispas, fost jucător la Sportul Studențesc, membru în Biroul Federal al FRR.

Implicat în viața sportivă din multiple posturi, acesta a activat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului și în cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Roman, în calitate de consilier al fostului președinte, Octavian Morariu.

Suntem alături de familia îndoliată! Dumnezeu să-l odihneasca in pace!”.

Jurnaliștii de la Pro Sport au stat de vorbă cu fostul rugbist în timpul Galei Federaţiei Române de Tenis de Masă, care a avut loc anul trecut, în decembrie, anul trecut. El a mărturisit atunci că își dorește să vadă România la Tokyo, cu cât mai multe medalii de aur.

“Avem români care iubesc sportul, avem talente şi ştiu că în România există specialişti care pot şlefui aceste talente. Am avut ocazia să cunosc mari campioni ai acestei ţări. Văd acum: la tenis de masă, la scrimă, în înot şi în multe altele… Se lucrează la foc continuu. Pentru mine, cea mai mare mândrie ca român a fost să văd cum copiii noştri urcă pe podiumuri la Jocurile Olimpice”, a declarat atunic Mihai Ispas.

Fost jucător de rugby era în 1989 șofer de taxi. Iar în timpul Revoluției, a fost unul dintre personajele care a apărut la Televiziune Română, în prezența fostului președinte al României, fiind supranumit “umbra” lui Iliescu.

Mihai Ispas, alături de Ion Iliescu şi Petre Roman. Sursa foto: prosport.ro

Imediat după 1990, Mihai Ispas a fost secretat de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, pe când ministru era Mircea Angelescu. Mai apoi, a devenit consilier al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în mandatul lui Octavian Morariu și ulterior în cel al lui Mihai Covaliu.

Citește și...