Milioane de oameni, în culmea fericirii! Prima țară din lume în care transportul public va fi gratuit. De când nu vor mai plăti biletele de călătorie

Publicat: 06/12/2018 | 14:47

E oficial, iar fericirea a atins cote maxime în inimile a milioane de oameni! Luxemburgul, numit  oficial “Marele Ducat de Luxemburg”, va rămâne în istoria lumii ca fiind primul stat de pe întreg mapamondul în care transportul public va fi gratuit. Informația a făcut deja ocolul Pământului.

Începând in vara lui 2019, biletele pentru transportul cu trenul, tramvaiul şi autobuzul vor fi eliminate conform planurilor guvernului de coaliţie reales al premierului Xavier Bettel, care a fost învestit miercuri în funcţie pentru al doilea mandat. Jurnaliștii de la The Guardian relatează că Xavier Bettel, al cărui Partid Democrat (liberal) va forma un guvern cu social-democraţii şi cu Verzii, s-a angajat în recenta campanie electorală să facă din protejarea mediului o prioritate. În afară de măsura privind transportul în comun, noul guvern ia în considerare de asemenea legalizarea canabisului şi introducerea a două noi zile de sărbătoare publică.

Oraşul Luxemburg, capitala Marelui Ducat, este afectat de cele mai mari ambuteiaje din lume

Oraşul are circa 110.000 de locuitori, dar alte 400.000 de persoane fac naveta pentru a lucra în capitala Luxemburgului. Conform unui studiu, şoferii din oraşul Luxemburg au petrecut în medie în ambuteiaje 33 de ore în 2016, scriu cei de la dcnews.ro. În timp ce întreaga ţară are 600.000 de locuitori, alte aproape 200.000 de persoane care trăiesc în Franţa, Belgia şi Germania trec graniţa în fiecare zi pentru a lucra în Luxemburg.

Decizia a fost precedată de măsuri în aceeaşi direcţie: în această vară, guvernul a făcut gratuit transportul public pentru fiecare copil şi pentru fiecare tânăr sub 20 de ani.

Citește și...