Ministerul Educației Naționale a făcut anunțul: elevii care vor primi lunar 250 de lei

Publicat: 12/07/2018 | 18:43

Ministerul Educației Naționale (MEN) a lansat, joi, în consultare publică, proiectul de Hotărâre a Guvernului prin care se majorează, cu 70 de lei, sprijinul financiar acordat beneficiarilor programului „Bani de liceu”, scopul majorării fiind reducerea abandonului şcolar.

“Prin proiectul inițiat și supus consultării publice suma acordată fiecărui beneficiar crește de la 180 lei/lunar la 250 lei/lunar, unul dintre obiectivele urmărite prin această măsură fiind reducerea abandonului școlar”, se arată într-un comunicat de presă.

Sursa citată mai menţionează că a crescut şi plafonul venitului fiecărui membru de familie, plafon nemodificat din septembrie 2004

“Având în vedere necesitatea corelării plafonului de acordare a sprijinului cu situația economică actuală – salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată fiind, începând cu ianuarie 2018, de 1.900 lei lunar – valoarea acestui plafon crește, la rândul său, de la 150 lei la 500 lei/membru de familie”, se mai arată în comunicat.

Sursa citată mai precizează că indexarea cuantumului plafonului la acest nivel va asigura accesul în programul „Bani de liceu” pentru un număr mai mare de potențiali beneficiari.

Programul „Bani de liceu” are scopul de a acorda un sprijin financiar elevilor din licee şi şcoli de artă şi meserii.

Citește și...