Ministerul Sănătății, precizări privind obligativitatea triajului epidemiologic la intrarea într-o incintă

Autor:
Publicat: 26/05/2020 | 16:58
Ministerul Sănătății, precizări privind obligativitatea triajului epidemiologic la intrarea într-o incintă

Ministerul Sănătății precizează că, în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor.

Pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori.

De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis. (CITEȘTE ȘI: FOCAR DE CORONAVIRUS LA UN CĂMIN DIN BUCUREȘTI! 75 DE OAMENI, INFECTAȚI)

La măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului. Mai mult, în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus.

În cazul spațiilor comerciale, nu se aplică obligația ca un client să fie însoțit de o persoană din sediu.

Coronavirus România, 26 mai

Potrivit ultimelor informații oferite de Grupul de Comunicare Strategică, numărul infectărilor cu COVID-19 ajunge astăzi, 26 mai, la 18.429. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.874 au fost declarate vindecate și externate. (CITEȘTE ȘI: A MURIT FEMEIA INFECTATĂ CU COVID-19 CARE A FOST PLIMBATĂ ÎNTRE SPITALELE DIN GALAȚI ȘI BRĂILA)

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 146 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 181 de pacienți. Totodată, 1210 persoane infectate cu coronavirus, au murit.