Ministerul Sănătății trebuie să rezolve problema: cum dau elevii BAC-ul și Evaluarea Națională

Publicat: 25/05/2020 | 08:34
Ministerul Sănătății trebuie să rezolve problema: cum dau elevii BAC-ul și Evaluarea Națională

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a atras atenția că susținerea examenelor naționale pentru elevi este, acum, cea mai mare problemă. Cum vor susține elevii aceste probe?

CITEȘTE ȘI: EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. ABSOLVENȚII DE CLASA A VIII-A SUSȚIN AZI PROBA LA LIMBA MATERNĂ

Moldovan a dezvăluit că elevilor le va fi luată temperatura la intrarea în săli, iar pentru cei infectați cu virusul COVID-19 s-a găsit o soluție: vor da examenul într-o sală separată.

”E un fapt că a aduce copiii la examen înseamnă a creea o comunitate cu risc epidemiologic. Ca atare, anumite măsuri de prudență și în această situație devin obligatorii. Distanțarea socială, triajul epidemiologic, printre măsuri. Se va lua și tempereatura.

Moldovan, despre BAC și Evaluare Națională

A impune o barieră 37,3 creează o angoasă. Actul normativ nu l-am definitivat. Suntem doar în discuție. În principiu, un copil bolnav nu poate da examen. Noțiunea de om suferind e mai complexă decât măsurarea temperaturii.

NU RATA: OFICIAL. CINE ARE TEMPERATURA PESTE 37,3 GRADE NU INTRĂ LA EVALUAREA NAȚIONALĂ ȘI BAC. MOTIVUL PENTRU CARE UNELE ELEVE AR PUTEA SĂ NU FIE PRIMITE LA EXAMENE

Unitățile de învățământ trebuie să aibă posibilități medicale ca acești copii subfebrili să îi consulte cineva și să vadă dacă e bolnav. Dacă e vorba de un copil bolnav nu ar trebui să dea examen. Avem în vedere orice abordare. O altă abordare e ca acești copii să dea examenul într-o altă sală, dacă starea sănătății lor le permite”, a spus Horațiu Moldovan, la Antena 3.

Ce spunea Monica Anisie, ministrul Educației

Examenul de Evaluare naţională va începe la 15 iunie, iar cel de Bacalaureat în data de 22 iunie, a fost anunțul făcut de Monica Anisie. Ministrul Educației a mai precizat că nu se pune problema amânării sau anulării probelor.

VEZI AICI: MĂSURI DRASTICE PENTRU ELEVII CARE SUSȚIN BACALUREATUL ȘI EVALUAREA NAȚIONALĂ ÎN 2020. CE A DECIS MINISTERUL EDUCAȚIEI DE TEAMA CORONAVIRUSULUI

„Decizia este deja luată, şi anume că examenul de Evaluare naţională începe pe data de 15 iunie şi cel de Bacalaureat pe data de 22 iunie. Noutatea pe care o avem o avem la examenele de certificare a competenţelor profesionale. Este vorba de certificarea competenţelor pentru nivelul 3, 4 şi 5, conform cadrului naţional al calificărilor. Pentru învăţământul vocaţional, profesional şi profesional dual, precum şi cele din învăţământul postliceal, vor fi realizate acest examene numai pe bază de proiect, iar proba practică va fi echivalată în conformitate cu metodologiile aferente fiecărui tip de certificare a competenţelor”, a declarat Monica Anisie, la Digi24.

Citește și...