Ministrul Agriculturii primeşte lovitura de la Ghiţă Ciobanul! ”A ajuns la DNA, alături de alţi…”

Publicat: 17/01/2018 | 21:30
Ministrul Agriculturii primeşte lovitura de la Ghiţă Ciobanul! ”A ajuns la DNA, alături de alţi…”

Câţiva crescători de oi, printre care şi celebrul Ghiţă Ciobanul, au depus o plângere la DNA împotriva Ministerului Agriculturii şi susţin că banii europeni ar fi fost împărţiţi pe “ochi frumoşi”, în loc să ajungă la adevăraţii fermieri. Ministrul ne-a transmis, deocamdată, că analizează plângerea.

Ghiţă Ciobanul şi alţi doi fermieri din Sibiu au depus o plângere la DNA prin care au cerut ca Ministerul Agriculturii, dar şi Autoritatea Sanitar Veterinară să fie verificate, pentru că în aceste instituţii s-ar fi comis ilegalităţi.

”Până acum am depus doar petiţii, astăzi am făcut o plângere pentru neregulile care s-au găsit şi pentru neregulile care s-au făcut. Fonduri europene date pe nedrept”, a spus Ghiţă Ciobanul.

”Banii ajung unde nu trebuie. În structurile mafiote sau în structurile organizate, în aşa fel încât noi nu mai putem beneficia de nimic şi nu mai putem trăi în această ţară. Banii vin de la UE pentru noi, pentru fermieri, nu să ajungă la primarii, la acei baroni locali”, spune alt cioban.

Ciobanii susţin că anumiţi crescători de animale au dobândit certificate de origine falsificate şi că ar exista adevărate reţele judeţene şi naţionale, care au schimbat între ele animalele sau doar hârtiile. Sunt numeroase cazuri în care aceeaşi familie deţine mai multe crescătorii, fără să deţină numărul real de animale declarat – acuză ei.

Ciobanii susţin că suma fraudată este foarte mare şi este cuprinsă între 500 de milioane şi 1 miliard de euro, anual.

Sursa: stirileprotv.ro

Citește și...