Ministrul Sănătății a făcut anunțul: când se va putea renunța la masca de protecție

Publicat: 30/05/2020 | 09:41
Ministrul Sănătății a făcut anunțul: când se va putea renunța la masca de protecție

Epidemia de coronavirus se află pe o pantă descendentă, astfel se pot pregăti noi măsuri de relaxare, începând cu 15 iunie. Cel puțin asta susține Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. Când se va putea renunța chiar la masca de protecție?

CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU A FĂCUT ANUNȚUL: CÂND SE VA STABILI NOUL SET DE RELAXĂRI

”Dacă totul merge bine, în august ne-am putea întoarce la o viață de cvasi-normalitate”, a punctat ministrul Sănătății. Tot atunci s-ar putea renunța chiar la măști. Într-un interviu pentru Digi24, Nelu Tătaru a explicat că ar putea interveni și o situație contrară. A detaliat, anunțând că restricțiile ar putea reveni.  „Noi avem instrumentele, avem normele, avem ordinele de ministru, dar populaţia trebuie să respecte aceste norme”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a făcut anunțul. Bilanțul îmbolnăvirilor

Circa 20.000 de îmbolnăviri ar putea fi bilanțul pandemiei de coronavirus în România. Părerea este chiar a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. „Am trecut de vârf, suntem pe panta descendentă. Ca număr total de cazuri infectate, aflate în analiza noastră, cred că o să ne apropiem de 20.000, dar având o creştere mică sau nesemnificativă de la o zi la alta sau alternând, mergând totuşi pe o scădere progresivă a acestui număr de cazuri. În acest moment avem sub 5.000 de cazuri active din cele circa 18.600”, a arătat ministrul.

„Am avut o alternanţă a numărului de cazuri, am avut două zile cu o creștere a cazurilor noi, dar tot timpul am rămas sub 200 de cazuri la Terapie Intensivă, suntem pe panta descendentă”, a subliniat Nelu Tătaru. Acesta a mai precizat că autoritățile gestionează primele 15 zile de relaxare după starea de urgență, însă după 1 iunie este pregătită o a doua etapă de măsuri de relaxare.

Ministrul Sănătății a făcut anunțul: când renunțăm la măști

Pare ceva ireal acum, dar s-ar putea ajunge chiar la renunțarea la măști. ”Ne gândim ca la sfârşitul lui iulie – august, să ajungem la o viaţă cvasi-normală, urmând să fim pregătiţi în eventualitatea celui de-al doilea val”, a spus Nelu Tătaru.

NU RATA: AU FOST PUBLICATE MĂSURILE DE RELAXARE DE LA 1 IUNIE. TERASELE ȘI PLAJELE SE DESCHID, NU ȘI RESTAURANTELE

„Rămâne ca împreună cu INSP, cu Centrul Naţional de Control și Supraveghere a Bolilor Transmisibile să evaluăm fiecare zi a acestor relaxări având şi norme de aplicare, dar şi unele restricţii pe care le putem reimpune, în măsura în care vom vedea că măsura este nefavorabilă. Până acum nu avem un motiv real să ne gândim la aceste restricţii. În măsura în care vom respecta precauțiile și regulile de igienă, de distanţare socială în locurile publice, unde avem adunări populaționale, putem spune că vom merge și cu a treia etapă de relaxare după 15 iunie”, a declarat Nelu Tătaru.