Au fost publicate măsurile de relaxare de la 1 iunie. Terasele și plajele se deschid, nu și restaurantele

Publicat: 30/05/2020 | 09:20
Au fost publicate măsurile de relaxare de la 1 iunie. Terasele și plajele se deschid, nu și restaurantele

De la 1 iunie vor intra în vigoare noile măsuri de relaxare, potrivit actului normativ publicat vineri în Monitorul Oficial. Terasele și plajele se deschid, în cazul restaurantelor patronii mai au de așteptat. De asemenea, se vor relua transporturile și competițiile sportive.

CITEȘTE ȘI: ORBAN A LUAT PRIN SURPRINDERE LITORALUL: ”DESCHIDEM TERASELE, DAR NU DIN SCURT!”

Iată care sunt principalele măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de luni, 1 iunie:

Vom putea ieşi din localitate fără declaraţie pe proprie răspundere. Deplasările între localităţi se vor face fără să mai fie necesară justificarea motivului călătoriei, adică fără declarație pe proprie răspundere, așa cum s-a întâmplat pe perioada izolării și a perioadei immediate, de două săptămâni.

Se redeschid terasele în aer liber, însă sunt impuse câteva condiții: distanţa minima de doi metri între mese. Iar la o masa vor putea sta maximum patru persoane. Regulile suplimentare ce vor trebui respectate de proprietari nu au fost încă publicate de Ministerul Economiei.

La tersase se va merge pe bază de rezervare. Va fi interzis transferul meniurilor sau al solnițelor de la o masă la alta, precum și consumarea produselor în picioare. Personalul care servește va purta, obligatorriu, măști de protecție și mănuși.

Au fost publicate măsurile relaxare de la 1 iunie. Reguli pe plajă

În cazul plajelor care se redeschid, fiecare persoană va avea nevoie de un şezlong. Dar premierul Ludovic Orban a anunţat că regulile vor fi corectate, astfel încât oamenii să aibă acces şi cu un prosop, pe nisip.

NU RATA: ANUNȚUL FĂCUT DE KLAUS IOHANNIS! CE AVEM VOIE SĂ FACEM DE LA 1 IUNIE. SE DESCHID PLAJELE ȘI NU MAI ESTE NEVOIE DE DECLARAȚIE PENTRU A IEȘI DIN LOCALITATE

Și aici se merge pe criterial rezervării, fie online, fie telephonic. Șezlongurile vor fi așezate la o distanță de doi metri unul față de celălalt, iar turiștii vor avea culoare unidirecționale pentru deplasare. Servirea produselor neambalate vor fi evitate, anunță Digi24.

Au fost publicate măsurile relaxare de la 1 iunie. Se reiau și transporturile rutiere şi feroviare

Spectacolele în aer liber sunt premise, însă nu cu mai mult de 500 de participanți. Aceștia vor purta măști de protecție și vor sta la distanță de doi metri unul față de celălalt.

Vor fi reluate competiţiile sportive, fără spectatori, în aer liber (cu excepţia sporturilor de contact). În plus, poate fi reluată şi activitatea de performanţă în bazine acoperite sau în aer liber. În spaţiile închise, activitatea sportivilor profesionişti poate fi reluată numai cu respectarea regulilor de distanţare, respectiv cel puţin 7 mp/persoană.

Citește și...