Orban a luat prin surprindere litoralul: ”Deschidem terasele, dar nu din scurt!”

Publicat: 29/05/2020 | 13:20
Orban a luat prin surprindere litoralul: ”Deschidem terasele, dar nu din scurt!”

Guvernul Orban a dat liber la hoteluri și terase începând cu 1 iunie, dar decizia i-a luat prin surprindere pe antreprenorii de pe litoral. Aceștia spus că este ”prea din scurt” și nu au timp, în doar trei zile, să pregătească tot ca la carte.

CITEȘTE ȘI: MINISTRUL SĂNĂTĂȚII CONFIRMĂ CEA MAI AȘTEPTATĂ VESTE DE ROMÂNI. CÂND SE VOR REDESCHIDE TERASELE ȘI BARURILE

”Proprietarii de hoteluri și terase spun că, mai curând, acestea vor fi pregătite sută la sută abia pe 15 iunie. ”Suntem pregătiți să deschidem terasele, dar nu așa din scurt. Era bine dacă aveam o predictibilitate, pentru că acum, pentru proprietarii de terase, de beach-baruri, va fi foarte greu că în trei zile să vină și să activeze tot sistemul”, a declarat Cristian Bărhălescu, vicepreședintele Asociației Patronale a Agențiilor de Turism din România, la Digi24. „Foarte important este momentul 5-8 iunie, atunci când vor fi Rusaliile și când de obicei pe litoralul românesc vin foarte mulți români”, a subliniat reprezentantul ANAT.

Același Bărhălescu crede că vor fi dificultăți și cu chiriile. „Este o discuție foarte aprinsă și pe tema chiriilor legate de aceste plaje, pentru că în acest moment sunt obligați să plătească pentru toată suprafața, dar 20 % se pierde și apoi 30 % pentru distanțare socială și pentru a oferi loc pentru cei care vin cu prosopul propriu, care trebuie lăsat la liber. Și, în acest moment, statul nu a anunțat că prin Direcția de Ape Dobrogea Litoral va reuși să-i susțină pe cei care plătesc chiriile sau să reducă într-un fel chiriile”, a spus Bărhălescu.

Orban a luat prin surprindere litoralul. Doar câteva terase vor fi deschise

În concluzie, Cristian Bărhălescu crede că litoralul nu este pregătit de deschidere a sezonului estival. „Vor fi doar câteva care se vor deschide. Noi ne uităm chiar acum la plaja care este în spatele meu și putem vedea beach-baruri care sunt demolate, altele în construcție, se montează umbrele. Cu siguranță nu toți vor fi în măsură să fie pe 1 iunie cu ele pregătite și gata de a primi turiștii. Dar cu siguranță vom avea suficiente umbrele și șezlonguri pentru câți turiști vin acum, chiar la început de iunie”, a punctat Bărhălescu.

NU RATA: Anunțul așteptat de toți românii. Când se redeschid sălile de fitness și care sunt regulile pe care le vor respecta cetățenii

„Turistul care vine pe plajă va fi preluat de personalul care administrează plaja și dus la șezolongurile disponibile. Acestea vor fi dezinfectate. Va fi dezinfectant și la agenții economici de pe plajă și cu siguranță vor găsi serviciile din anii trecuți – o înghețată, un suc etc. Aceesul către mare nu poate fi restricționat, pentru că dacă mai punem distanțare socială și în apă s-ar putea să ne trebuiască mai multă suprafață de luciu de apă”, a subliniat acesta.

Citește și...