Ministrul Sănătății confirmă cea mai așteptată veste de români. Când se vor redeschide terasele și barurile

Publicat: 26/05/2020 | 22:00
Ministrul Sănătății confirmă cea mai așteptată veste de români. Când se vor redeschide terasele și barurile

Ministrul Sănătății a anunțat în cursul serii zilei de marți că începând din data de 1 iunie vor intra în vigoare alte măsuri de relaxare. Nelu Tătaru a dat exemplul teraselor, care pot fi redeschise doar cu respectarea distanțării fizice.

Discuția despre măsurile care vor intra în vigoare după 1 iunie va fi discutată, potrivit spuselor lui Nelu Tătaru, la finalul acestei săptămâni.

„La sfârşitul săptămânii vom avea şi evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare şi vom putea spune şi măsurile de relaxare care vin după 1 iunie.

Putem spune destul de sigur că vom redeschide terasele. Păstrăm aceeaşi distanţare socială, de un metru şi jumătate, şi precauţii pentru locurile comune, cum sunt toaletele. Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea o vom face la sfârşitul acestei săptămâni. Vor apărea ordine de ministru comune în care vom relata şi zonele care se vor deschide, dar vom avea şi acele măsuri care dau modul de desfăşurare şi funcţionare a acestor activităţi care vor fi relaxate”.

Plajele, după 15 iunie

Totodată, ministrul Sănătăţii a adăugat că din 15 iunie pot fi redeschise şi plajele, iar din lunile iulie-august românii vor avea „o viaţă cvasi-normală”.

„Dacă lucrurile decurg normal, din 15 iunie ne gândim să deschidem şi plajele. Distanţarea fizică rămâne un principiu de bază, spaţiile comune, suprafeţele comune, igiena rămân principii de bază. Dacă respectăm aceste precauţii, ne putem permite în timp şi alte relaxări”, a precizat Nelu Tătaru, la B1.TV.

Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii a explicat că în spaţiile deschise, cum sunt terasele, nu există obligativitatea măsurării temperaturii clienţilor.