Anunțul făcut de Klaus Iohannis! Ce avem voie să facem de la 1 iunie. Se deschid plajele și nu mai este nevoie de declarație pentru a ieși din localitate

Autor:
Publicat: 28/05/2020 | 15:58
Anunțul făcut de Klaus Iohannis! Ce avem voie să facem de la 1 iunie. Se deschid plajele și nu mai este nevoie de declarație pentru a ieși din localitate

O nouă etapă de relaxare a măsurilor va avea loc începând cu data de 1 iunie. Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, după o ședință la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri ai cabinetului, care sunt măsurile de relaxare care vor intra în vigoare.

Astfel,  conform spuselor președintelui  după data de 1 iunie se vor redeschide mai multe domenii de activitate. Oamenii o să poate merge la terase, se deschid plajele și sunt permise spectacolele în aer liber cu un număr de până la 500 de participanți. (CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS, ANUNȚ IMPORTANT ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS. “OBLIGĂ STATUL ROMÂN SĂ…”)

„Am avut o ședință destul de lungă, am analizat situația în care ne aflăm, stadiul epidemiei și ce măsuri se impun. Avem și astăzi aproape 200 de cazuri noi, aproape 200 de persoane la ATI, nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În consecință: atenție, atenție, atenție!

În ceea ce privește măsurile de relaxare, avem și câteva vești pozitive. Din 1 iune, câteva activități vor redeveni posibile. Astfel, de la 1 iunie se redeschid terasele. Este însă clar că este nevoie de unele măsuri foarte speciale și aceste vor fi comunicate. Mesele la 2 metri distanță, maxim 4 persoane la o masă și în acest fel lucrurile vor fi sub control.

De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de 2 metri între scaunele de plajă.

Va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar. Tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu un număr de până la 500 de specatatori dar așezați pe scaune în funcție de restricții și triaj epidemiologic.”, a declarat Klaus Iohannis.

Se renunță la declarația pe proprie răspundere

Klaus Iohnnis a mai precizat că de la data de 1 iunie cetățenii sunt liberi să călătorească în afara localității fără a mai avea nevoie de o declarație. (VEZI ȘI: RALUCA TURCAN, REACȚIE VIOLENTĂ DUPĂ CE CNDC L-A AMENDAT PE KLAUS IOHANNIS: „SE ÎNCEARCĂ CENZURAREA PREȘEDINTELUI”)

„Deplasările în afara localității, de la 1 iunie vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declarație. În ce privește competițiile sportive, se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie dar pentru sporturile care se practică afară”, a mai declarat președintele României.