MINUNE in Germania! O echipa de doctori a reusit sa rezolve un caz dupa ce au urmarit un episod din Dr. House

Publicat: 07/02/2014 | 14:07

Serialele medicale sunt o alternativa valabila pentru doctori, atunci cand acestia raman in pana de idei. Nu este o gluma.

Un pacient pe care doctorii nu il puteau diagnostica a fost facut bine dupa ce echipa medicala care il trata a urmarit un episod din serialul Dr. House.

Minunea s-a intamplat in Germania, acolo unde un pacient in varsta de 55 de ani trecea prin chinuri groaznice. Acesta suferea de o insuficienta cardiaca, febra, deficienta vizuala si auditivia si o inflamatie a esofagului.

Ideea salvatoare i-a venit doctorului Jurgen R. Schaefer, dupa ce si-a amintit de un serial din Dr. House, in care se vorbea despre o intoxicatie cu cobalt.

“Incercand sa gasim o cauza comuna a tuturor simptomelor si amintindu-ne de un episod din serialul TV ‘Dr. House’ pe care il folosisem ca material didactic pentru studentii la medicina, ne-am gandit la o intoxicatie cu cobalt. Dosarul sau medical era gol, cu exceptia a doua proteze la sold“, a spus doctorul.

Intoxicatie cu cobalt si crom

Pacientul si-a rupt in 2010 proteza stanga, iar aceasta a fost inlocuita cu una care avea in compozitie metal. Nu a fost deloc o miscare norocoasa. Dupa 6 luni a inceput sa se simta rau si avea probleme cardiace. La o radiografie i-au fost descoperite bucati de metal in sold. Dupa ce i-au fost facute analize la sange, doctorii au descoperit o intoxicatie cu cobalt si crom.

“Intoxicatia cu cobalt este o cauza cunoscuta a cardiomiopatiei de circa 50 de ani, fiind depistata mai ales la cei care lucreaza in otelarii, sunt expusi metalelor sau aparuta in cazul alimentelor sau bauturilor contaminate cu cobalt“, a mai spus doctorul.

Serialul Dr. House a debutat in 2004 pe postul FOX si este unul dintre cele mai urmarite din lume.
 

D.C.

Citește și...