Miracolul stomatologiei moderne: laserul poate trata parodontoza!

Publicat: 18/04/2019 | 11:57
Miracolul stomatologiei moderne: laserul poate trata parodontoza!

Cavitatea bucală adăpostește numeroase tipuri de bacterii care se pot înmulți rapid, însă pot fi ținute sub control printr-o igienă orală corectă și corespunzătoare, care este importantă, de altfel, pentru sănătatea fiecăruia dintre noi. Trebuie cunoscut faptul că acumularea plăcii bacteriene formează, în timp, tartrul dentar, iar acesta poate provoca inflamarea și sângerarea gingiilor, gingivita fiind una dintre cele mai ușoare forme de boli parodontale.

Manifestarea acestei boli presupune, în mod principal, retragerea gingiilor, iar cauzele favorizante ale gingivitei pot fi multiple.

Gingivita este o boală nedistructivă, de aceea pentru aceasta există diverse metode de prevenție. Odată ignorată, poate dezvolta și evolua în parodontoză, adică ultima etapă caracterizată prin faptul că dinții sunt expulzați din alveolele dentare, fiind totodată o boală extrem de silențioasă, fiind denumită și “boala dinților frumosi”.

Parodontoza poate determina și dezvolta numeroase complicații locale, dar și generale asupra întregului organism uman. În același timp, se numără printre cele mai grave boli ale danturii și presupune pierderea unor cantități însemnate ale osului ce susține dintele, rezultatul final fiind pierderea tuturor dinților.

Factorii ce pot influența apariția paradontozei pot fi diverși, mai ales că această boala nu ține cont de vârstă, iar semnele îmbolnăvirii pot apărea oricând și la oricine, însă trebuie amintit și faptul că  paradontoza se transmite genetic.  În plus, problemele dentare care pot afecta grav sănătatea, se află într-o stransă legătură inclusiv cu sistemul cardiovascular. Așadar, orice infecție din cavitatea orală poate reprezenta un motiv de îngrijorare pentru întregul organism. Apare între timp mobilitatea dentară care reprezintă deplasarea dinților în plan orizontal și vertical. Evaluarea mobilitătii dentare este o etapă foarte importantă în examinarea clinică ajutând la definirea unui diagnostic a bolii parodontale.

Pentru a nu duce la pierderea definitivă a acestora, tratamentul paradontozei trebuie făcut la timp, iar un medic specialist în parodontologie poate să stabilească cu ușurință un diagnostic corect în urma simptomelor prezentate de pacient. În acest fel, tratamentul bolii parodontale poate fi individualizat în funcție de forma evolutivă a bolii.

Cele mai comune simptome în apariția paradontozei sunt:

 • –       retractiile gingivale (expunerea rădăcinilor dentare);
 • –       spațieri sau migrări dentare;
 • –       dinți mobili;
 • –       sângerări gingivale;
 • –       sensibilitate gingivală;
 • –       miros neplăcut al respirației;
 • –       mărirea volumului gingival.

Primele semne ale parodontozei se pot observa ușor și constau în sangerări din timpul periajului și mai apoi, în retracții gingivale și schimbarea culorii gingiei.

Severitatea bolii poate fi evaluată în funcție de cantitatea de ligamente parodontale pierdute, însă scopul principal constă în controlul infecției.

De cele mai multe ori, metodele clasice de tratament presupun manopere traumatizante pentru pacienți, însă tehnologia a avansat în mod semnificativ, iar în momentul de față, una dintre cele mai eficiente metode pentru tratamentul gingivitelor și al parodontozelor este laserul dentar.

Laserul dentar este o metodă inovatoare, non-invazivă

Life Dental Spa este e o clinică dentară ce utilizează echipamente de înaltă tehnologie și promovează o viziune conservativă a medicinei dentare, folosind tehnologie laser de ultima generație cu multiple beneficii pentru pacienții ce ni se adresează.

Laserul dentar este o metodă inovatoare, non-invazivă și poate fi utilizat cu succes în tratamentul paradontzei, fiind una dintre cele mai moderne metode de tratament non-chirurgicale în bolile gingivale. De asemenea, s-a demonstrat că este foarte eficient în formele de debut ale bolii, precum și în formele imediat următoare.

Pe lângă multiplele tratamente ce se pot efectua cu laserul dentar, laserul poate opri căderea dinților cauzată de parodontoză, iar metoda clasică pentru tratarea acestei boli poate fi dată uitării. Fiind o tehnologie ultramoderna, nedureroasă și cu rezultate pe termen lung, oferă medicului stomatolog posibilitatea efectuării unor proceduri avansate care în mod tradițional nu ar fi posibile.

În procedura cu laser sunt urmărite mai multe stadii, principalul constând în eliminarea bacteriilor aflate subgingival și în profunzimea țesuturilor care sunt de altfel și răspunzătoare pentru apariția bolii. Bacteriile care reușesc să pătrundă în țesutul gingival vor fi distruse cu ajutorul laserului dentar, lumina laser reușind să pătrundă subgingival în țesuturi, obținându-se un mediu complet steril și fără nicun fel de efecte negative asupra țesuturilor sănătoase.

În  tratarea paradontozei se urmărește întreaga evoluție a bolii, iar înainte de tratament se realizează o parodontogramă care servește drept punct de reper pentru evoluția tratamentului. Această procedură se repetă periodic pentru a evalua reducerea pungilor parodontale în urma tratamentului. Durata etapelor poate diferi de la o persoană la alta în funcție de evoluția bolii

Manopera cu laser dentar prezintă numeroase avantaje și beneficii:

 •        – Este bactericid;
 •        – Fără durere;
 •        – Foarte rapiditate;
 •        – Fără reacții adverse;
 •        – Nu implică riscuri;
 •        – Crește retenția plombelor;
 •        – Scade sângerarea ajutând la coagularea vaselor de sânge;
 •        – În majoritatea cazurilor, manoperă nu necesită anestezie;
 •        – Durata unei ședințe de tratament e mult mai redusă;
 •        – Accelerează procesul vindecării;
 •        – Rezultatele se văd mult mai rapid.

Bineînțeles, trebuie respectată cu strictețe o igienă riguroasă, precum și toate celelalte indicații primite de la specialiști, deoarece în caz contrar, pacientul se poate confrunta cu recidivă. În modul acesta, tratamentul corect cu laser va da rezultate pozitive, iar afecțiunea parodontală se va stopa  și inflamația nu va mai reveni.

Efectele tratamentului parodontal cu laser se pot observa încă din primele zile după tratament. Inflamația dispare odată cu sângerarea, iar gingiile devin roz și își reiau consistență normală. În final, dispare disconfortul, durerea și mirosul neplăcut, iar dinții se stabilizeaza în os și își reduc mobilitatea.

“Ne putem feri de paradontoză? Oare ne poate ocoli?”

Bineînțeles!

Dr. Cristina Obreja, medic specialist laser și fondatoarea clinicii Life Dental Spa, recomandă controalele regulate ce pot ajuta pacienții să depisteze din timp semnele acestei boli și să o trateze. Întotdeauna cel mai bun tratament este prevenția, însă, odată cu instalarea bolii, scopul principal al tratamentului devine automat controlul infecției. Plus că în momentul de față, tratarea parodontozei se poate efectua într-o manieră mult mai simplă și ușoară cu ajutorul laserului dentar având un efect de biostimulare a sistemului imunitar.  

Life Dental Spa este mai mult decât un simplu cabinet stomatologic, este prima clinică dentară care a introdus conceptul de stomatologie holistică ce funcționează după principiile acestuia. Stomatologia holistică este o  metodă de rezolvare nu numai a problemelor dentare, ci și a repercusiunilor acestora asupra altor funcții din organismal uman.

Tratamentul holistic presupune terapii complementare de stimulare a vindecării, de detoxifiere, de regenerare  utile în obținerea unor rezultate pozitive pe termen lung. nu numai local, ci pentru întregul organismal uman. Terapia cu laser în cabinetele noastre nu se ocupă strict de sănătatea dinților, ci de o bună stare a acestora într-un echilibru general al organismului. Mai mult de atât, materialele folosite nu conțin compuși toxici (mercur, Bisfenol-A, BIS-GMA, fluor, etc), iar pentru restaurări, medicii noștri recomandă materiale cât mai benefice și prietenoase cu organismul, metal-free, precum ceramică, fibră de sticlă, zirconiul, etc.  

Clinica noastră oferă o întreagă gamă de servicii stomatologice, însă aici veți descoperi mai mult de atât: o abordare diferită, integrativă și biologică a acestora. Nu uitați! Pentru a preveni parodontoza, trebuie să acționați la timp! Tratamentele efectuate în stadii incipiente durează mult mai puțin, sunt mai simple, iar costurile sunt reduse.

Medicii noștri vă stau la dispoziție cu cele mai bune sfaturi privind planurile de tratament corecte și adecvate fiecărui caz.

Pentru programări ne puteți contacta la 0785.279.564.

Life Dental Spa – Clinică dentară laser

Adresă: Bd. Gh. Magheru 1-3, et.1, sector 1, București (Clădire Magheru One). Telefon: 0785.279.564

Citește și...