Mircea Badea, prima reacție după ce a fost informat că este anchetat penal pentru instigare publică. Cum se apără jurnalistul

Publicat: 20/03/2020 | 10:33

Mircea Badea, prezentatorul TV de la Antena 3, este vizat de o anchetă penală desfăşurată de Secţia 6 de Poliţie din Bucureşti. În 2018, jurnalistul ar fi afirmat în emisiunea ”Sinteza Zilei” că protestatarii din Piața Victoriei ar trebui călcați cu mașina, moment în care oamenii legii s-au autosesizat.

Citește și: Carmen Brumă, fotografiată fără haine. Soția lui Mircea Badea apare doar în lenjerie intimă

În replică, Mircea Badea susține că afirmația a fost scoasă din context, dar le transmite procurorilor să trimită cât mai rapid dosarul în instanță, fiind gata să demonstreze că este nevinovat.

Cum stăteam eu liniștit și mă păzeam de coronavirus să nu mă atace, primesc un mesaj pe WhatsApp. A venit un plic, aici, la poartă la Antena 3. Și în plic erau două hârtii de la Poliție, de la Biroul de Investigații Criminale.

Biroul de Investigații Criminale solicită Antenei 3 o emisiune din iunie sau iulie, cred că iunie totuși, 2018. Se fac doi ani în curând. Acum aproape doi ani aș fi zis eu pe pasă să-i călcăm pe #rezist cu mașina. Așa aș fi zis eu. Eu n-am zis așa ceva, dar ei așa zic.

Momentul la care fac ei referire, discuția despre #rezist și mașinile a fost în 2018. În octombrie 2019, în plină campanie electorală, începe urmărirea penală in rem, deci pe faptă, nu persoană, în legătură cu această presupusă faptă.

Mie îmi vine foarte rău să râd, pentru că este ceva atât de comic. Sigur, în principiu n-ar fi comic, ar fi dramatic, dar țara asta…Un domn de la Biroul de Investigații Criminale solicită caseta de acum doi ani și să spunem și locul unde a fost făcută emisiunea.

Vreau să-i încurajez pe cei de la statul de drept să finalizeze cât mai repede dosarul, cu un rechizitoriu sper, și să mă trimită la onorata instanță pentru a-mi demonstra nevinovăția„, a spus Mircea Badea, joi, la Antena 3.

Citește și: Mircea Badea îl face praf pe Nicolae Guță: „Și-a tatuat numele pe frunte pentru că..” Continuarea întrece orice imaginație

Citește și...