Mirel Rădoi, echilibrat după victoria spectaculoasă de la Klagenfurt: „Austria este cea mai bună echipă a grupei!”

Publicat: 08/09/2020 | 09:36
Mirel Rădoi, echilibrat după victoria spectaculoasă de la Klagenfurt: „Austria este cea mai bună echipă a grupei!”

Mirel Rădoi, selecționerul reprezentativei României, a dat dovadă de mult echilibru după victoria spectaculoasă pe care „tricolorii” au obținut-o la Klagenfurt, scor 3-2 în fața Austriei.

Aflat la al doilea său meci ca selecționer al primei reprezentative, Rădoi a afirmat că în ciuda acestui eșec Austria rămâne echipa cea mai bună din grupă.

„Nici acum nu îmi schimb părerea, Austria este cea mai bună echipă a grupei noastre. Asta nu înseamnă că în momentul de faţă noi nu suntem obligaţi să mergem la victorie cu orice adversar. Cel mai echilibrat lot îl are Austria şi cea mai bună echipă este Austria, îmi menţin părerea. Noi am reuşit să compensăm cu alte lucruri. Mă bucur că am reuşit să marcăm trei goluri în deplasare şi să terminăm într-un sistem 5-4-1 care nu a fost lucrat, doar că mulţi jucători îl ştiau de la echipa de club. Probabil că am reuşit să creăm o atmosferă bună la nivel de grup, dar determinarea şi sacrificiul au venit de la ei”, a declarat Mirel Rădoi.

Selecționerul a recunsocut că după această victorie și în urma evoluției bune a „tricolorilor” se pot evidenția mai multe lucruri pozitive.

„Sunt mai multe bile albe după meciul din seara asta, aş începe cu presingul, apoi aş continua cu organizarea ofensivă în tot ceea ce înseamnă dinamica jucătorilor în zona 2 şi 3. E clar însă că dacă analizăm foarte bine găsim şi defecte, era normal, nu puteam acoperi totul într-o perioadă atât de scurtă. Când adversarul are un ritm de joc înalt atunci întâmpinăm o dificultate. Însă pentru oricine e dificil după pandemie să se poată ridica la un nivel foarte înalt. Chiar şi Austria, care stă fizic foarte bine, în unele momente a cedat. Asta nu înseamnă că dacă noi am câştigat cu Austria suntem mai buni decât Austria. Am compensat oarecum pe sfârşit de joc cu alte lucruri, cu determinare, cu sacrificiu, cu organizarea defensivă şi cu schimbarea sistemului”, a adăugat Rădoi.

Concluzionând, selecționerul a explicat că planul de joc cu Austria a fost mult mai uşor decât cel cu Irlanda de Nord și a dezvăluit că a păstrat de la vechiul staff „organizarea de la fazele ofensive şi tranziţia pozitivă”.

„Acesta este și motivul pentru care ne-a fost mult mai uşor pentru că am păstrat lucrurile astea două de la Cosmin Contra şi staff-ul lui. Am gândit în aceste zile că avem nevoie de jucători care să aducă ceva în plus, pentru că Austria are un ritm de joc foarte ridicat. Era clar că în momentul în care ne asumam să facem presing aveam nevoie de jucători care să aibă prospeţime. Le mulţumesc tuturor jucătorilor, le cer scuze celor care nu au apucat să joace, sper să o facă pe viitor”, a conchis selecţionerul.