Misterul morţii unui artist: “Certificatul nu reflectă realitatea decesului”! Descoperirea şocantă făcută de experţi

Publicat: 21/10/2017 | 13:04

Descoperire-bombă despre moartea unui scriitor care a câştigat premiul Nobel pentru Literatură. Numeroşi experţi au declarat că regretatul artist “nu a murit din cauza cancerului”, iar adevărata cauză a decesului i-a îngrozit pe mulţi.

Moartea poetului Pablo Neruda nu a fost provocată de cancerul de prostată, aşa cum a arătat certificatul său de deces, potrivit BBC. Regretatul artist din Chile a încetat din viaţă la mai puţin de două săptămâni după lovitura de stat a lui Pinochet în 1973.Aceasta a fost concluzia trasă ieri de către cei 16 experţi internaţionali, angajaţi de justiţia din Chile să investigheze cazul. Totuşi, deocamdată, cauza morţii nu a fost făcută publică.

“Ceea ce este sigur este că certificatul nu reflectă realitatea decesului”, a declarat într-o conferinţă de presă dr. Aurelio Luna, în numele experţilor însărcinaţi să determine dacă poetul chilian a fost asasinat de dictatura generalului Augusto Pinochet.

Specialiştii din Canada, Danemarca, Statele Unite, Spania şi Chile nu au reuşit să determine cauzele reale ale decesului lui Pablo Neruda.

Fostul său şofer, Manuel Araya, susţine că poetul a fost otrăvit de serviciile secrete

În 2011, şoferul său de atunci şi asistent personal, Manuel Araya, a declarat că moartea poetului s-a datorat unei injecţii misterioase făcute în ajunul plecării sale în Mexic, unde se gândea să se exileze pentru a-i face opoziţie generalului Pinochet.

“Neruda a fost asasinat”, a declarat Araya pentru AFP în 2013.

Rămăşiţele poetului Pablo Neruda au fost exumate în 2013, iar în aprilie 2016, ele au fost îngropate ca misterul să fie dezlegat. În mai 2014, o echipă de cercetători spanioli a dezvăluit prezenţa mai multor bacterii, stafilococ auriu, care puteau fi injectate de agenţi ai dictaturii.

Citește și...