Moldovenii le-au pus gând rău granzilor după ce și-au asigurat matematic play-off-ul: „Vom face spectacol și vom aduna puncte!”

Autor: Cristian P
Publicat: 17/02/2020 | 06:52
Moldovenii le-au pus gând rău granzilor după ce și-au asigurat matematic play-off-ul: „Vom face spectacol și vom aduna puncte!”

Marius Croitoru, antrenorul principal al FC Botoșani, a rămas echilibrat în declarații după ce a reușit o performanță mare în primul său an de antrenorat, respectiv calificarea matematică în play-off. .

La finalul jocului cu Sepsi, antrenorul botoșănean și-a lăudat jucătorii și le-a mulțumit pentru ceea ce au făcut în acest sezon, afirmând că accederea în premieră a FC Botoșani în play-off li se datorează lor.

„Cel mai mult sunt fericit şi mulţumit, împlinit pentru aceşti băieţi minunaţi. Tot ceea ce s-a realizat la Botoşani este numai meritul lor. Ei sunt principalii artizani, principalii oameni care au făcut posibilă această performanţă unică pentru clubul nostru. Nu am decât să le mulţumesc, pentru că în primul meu an de antrenorat am ocazia să lucrez cu nişte oameni incredibili. Urmează play-off-ul şi ne dorim din tot sufletul să nu fim doar o prezenţă, ci vreau ca jocul nostru să fie unul bun, unul consistent, unul care să aducă spectacol şi puncte. (…) Sunt ferm convins că Haruț va juca şi la naţionala mare, pentru că e de o inteligenţă incredibilă. Se adaptează pe orice poziţie. Nu ştiu cum a fost evitat până acum de cei care au fost la naţionala de tineret, pentru că e unul dintre cei mai buni jucători din România ca fundaş central sau fundaş dreapta, la numai 20 de ani”, a declarat Marius Croitoru, antrenorul principal al FC Botoșani.

După victoria obținută cu 1-0 la Sf. Gheorghe și semnată de Marko Dunagdzic în minutul 60, FC Botoșani a acumulat 42 de puncte și s-a calificat matematic în premieră în play-off-ul Ligii 1. În această rundî FC Botoșani mai poate fi depășită doar de Astra în cazul în care giurgiuvenii se impun în epilogul rundei cu FC  Hermannstadt. Indiferent de rezultatele care se vor consemna însă în ultima rundă, FC Botoșani nu mai are cum să iasă din „top 6”.

Lupta pentru ultimele doupă locuri în play-off se va da între Astra, Gaz Metan și Viitorul. Dacă Astra învinge astăzi la Sibiu se califică matematic în play-off cu o rundă înainte de finalul sezonului regular.

 

 

 

Citește și...