Momente de teroare după producerea unui cutremur de 5,7 pe scara Richter

Publicat: 16/05/2019 | 23:03

Un cutremur de 5,7 grade s-a produs astăzi în Oceanul Pacific, respectiv în largul statelor El Salvador şi Nicaragua. Anunțul oficial a fost făcut de reprezentanții Institutulio american de geofizică (USGS).

Cutremurul s-a produs la ora locală 10:22 (19:22, ora României), în Oceanul Pacific, la adâncimea de 71 de kilometri. Epicentrul seismului a fost la 39 de kilometri vest de Jiquilillo (Nicaragua) şi la 76 de kilometri sud de localitatea La Unión (El Salvador). Mişcarea telurică a fost simţită în Nicaragua şi El Salvador.

Potrivit jurnaliștilor de la express.co.uk, Jorge Melendez, directorul protecției civile din El Salvador, a declarat că au existat doar rapoarte despre daune minore în urma puternicului seism.

Specialiștii spun că în 2019 există riscul producerii unui număr mai mare de cutremure în comparație cu 2018. “Această relație este puternică și ne arată că am putea avea o creștere a numărului de cutremure majore anul viitor (n.r.: 2019)”, au spus profesorii Roger Bilham de la University of Colorado in Boulder și Rebecca Bendick de la University of Montana in Missoula, potrivit The Guardian.

Citește și...