Momente incordate, la dezbaterea Ponta-Iohannis! Candidatul ACL a mintit in privinta pensiei soacrei sale si s-a rastit la premier

Publicat: 11/11/2014 | 23:02
Momente incordate, la dezbaterea Ponta-Iohannis! Candidatul ACL a mintit in privinta pensiei soacrei sale si s-a rastit la premier

Dupa ce Klaus Iohannis declara, ieri, ca pensia soacrei sale este de doar 300 de lei, contracandidatul sau, Victor Ponta demonstreaza ca prezidentiabilul ACL nu a spus adevarul.

In cadrul dezbaterii dintre cei doi candidati la presedintia Romaniei, premierul a adus dovezi ca edilul Sibiului nu cunoaste care este valoarea pensiei minime in Romania.

“V-ati lamurit cat are pensia soacra dvs.? Ieri ati spus 300 de lei. E important, pentru ca oamenii afla de la dl Iohannis ca exista pensii de 300 de lei in Romania, ceea ce este neadevarat. 428 de lei, nu exista pensie de 300 de lei in Romania”, l-a confruntat Victor Ponta pe contracandidatul sau.

Prins cu minciuna, Iohannis a incercat sa evite un raspuns clar.

Ponta si Iohannis

“Poate stiti si dvs ca pensia minima este de 350 lei, de asta am spus ‘aprox 300 de lei’”, a incercat sa compenseze candidatul ACL lipsa unor cunostinte minime pentru un presedinte.

Iohannis nu a stiu sa spuna nici cati pensionari sunt in Romania. Intrebat de premier “Cum puteti vorbi de pensii, stiti cati pensionari sunt in Romania, dle Iohannis?”, candidatul ACL s-a eschivat in stilul deja caracteristic, afirmand “sunt convins ca si acum o sa ne edificati imediat”.

A ridicat tonul in timpul dezbaterii

Fiind vizibil deranjat de tempo-ul dezbaterii Iohannis a ridicat tonul la Victor Ponta.

“Domnule Ponta, nu ma mai intrerupeti!”, s-a răstit candidatul ACL la Victor Ponta.

Ponta si Iohannis

Klaus Iohannis a arătat o faţă nouă în această dezbatere. A fost agresiv şi nu şi-a putut păstra calmul în faţa mesajelor lui Victor Ponta.

Oamenii cu dosare şi condamnări din PNL

Victor Ponta i-a solicitat lui Klaus Iohannis să nu fie duplicitar atunci când vorbeşte despre justiţie, amintindu-i candidatului ACL despre parlamentarii liberali certaţi cu legea.

Ponta si Iohannis

“Spunea dl. Iohannis că nu putem bloca anchetarea. Îi reamintesc lui Klaus Iohannis că dl. Vosganian este în această situaţie, dl. Dobre la fel, aveţi un senator incompatibil definitiv, dl. Mora, îl aveţi şi pe colegul dvs., dl. Chiuariu, condamnat definitiv, un om remarcabil de altfel. Îl aveţi pe dl Mircea Roşca, rămâne să votaţi pentru arestarea domniei sale la prima şedinţă”, a spus Ponta.

A vrut sa plece cat mai repede

Candidatul ACL, Klaus Iohannis a vrut sa plece cat mai repede din dezbaterea cu Victor Ponta, dupa ce a fost ”demolat”. Rugat sa vorbeasca despre politica externa, Klaus Iohannis i-a amintit moderatorului dezbaterii ca timpul alocat emisiunii a fost depasit.

R.O.

Citește și...