Monica Anisie, ministrul Educației, a dat vestea așteptată de elevi: cum se vor desfășura examenele naționale

Publicat: 24/04/2020 | 07:25
Monica Anisie, ministrul Educației, a dat vestea așteptată de elevi: cum se vor desfășura examenele naționale

Monica Anisie, ministrul Educației, a anunțat, joi, că examenele naționale vor avea loc anul acesta și nicidecum nu vor fi amânate. De asemenea, a dat asigurări că acestea se vor desfășura în condiții de maximă siguranță, evitându-se astfel riscul de infectare cu noul virus COVID-19. (CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU, MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, A FĂCUT ANUNȚUL: CÂND SE VA ATINGE VÂRFUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS)

„Este important de precizat că examenele naţionale vor avea loc, atât pentru elevii care vor susţine Evaluarea Naţională, cât şi pentru elevii care vor susţine examenul de Bacalaureat, evident în anumite condiţii, tocmai pentru a asigura toate condiţiile de evitare a riscului de îmbolnăvire”, a declarat Monica Anisie. (NU RATA: NOI DECESE DE COVID-19 ÎN ROMÂNIA. BILANȚUL VICTIMELOR RĂPUSE DE VIRUS A AJUNS LA 545)

Elevii mai stau acasă

Altfel, în privința reînceperii școlii, ministrul Educației a anunțat că elevii nu se vor întoarce prea curând în bănci. Anisie a precizat că măsurile de precauție vor fi luate în funcţie de nevoile profesorilor şi ale elevilor. (AFLĂ ȘI: Cât vor costa măștile chirugicale după 15 mai. Anunțul ministrului Economiei)

„Este nevoie de un plan concret şi specific pentru fiecare unitate de învăţământ, tocmai pentru a respecta măsurile de igienă şi de distanţare socială şi astfel să limităm răspândirea virusului”, a mai spus Anisie.

Potrivit programei şcolare, pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar se încheie în data de 29 mai 2020, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 5 iunie 2020.