Motivul pentru care s-a sinucis procurorul Tamaș Schiffbeck! ”Gestul său este unul de revoltă…”

Publicat: 15/03/2019 | 17:58

Caz șocant, astăzi, în Timișoara, acolo unde un procuror s-a aruncat de la etajul 6 al biroului său. Este vorba despre Tamaș Schiffbeck, fost șef DNA Timișoara. Un psiholog a explicat care ar putea fi motivul acestui gest extrem. 

Sinuciderea fostului şef DNA Timişoara,Tamas Schiffbeck (48 de ani), a lăsat loc de speculat cu privire la motivele ce au determinat un astfel de gest extrem. Surse judiciare au declarat pentru „Adevărul” că inspectorii judiciari pregăteau un control la DNA cu privire la dosarele făcute în baza sesizărilor SRI din 2007 până în prezent. Psihologii vorbesc de mesajul pe care sinuciderea la locul de muncă îl transmite.

Din punctul meu de vedere, fiecare gest de sinucidere poartă un mesaj, fie că vorbim de mesaje propriu-zise, bilete de adio sau simbolistica modului de sinucidere sau a locului ales. Faptul că o persoană alege locul de muncă pentru acest gest întăreşte ideea că problemele de ordin profesional l-au împins către acest gest. În mod evident, s-a confruntat cu o situaţie din care nu a mai văzut vreo ieşire, iar gestul său este unul de revoltă faţă de sistem, de situaţia în care a ajuns, de presiunile la care era expus. Cred că nici nu încape îndoiala, faptul că a ales să recurgă al acest gest la locul de muncă denotă că problemele de ordin profesional au fost cele care l-au determinat să acţioneze după cum a făcut-o”, a declarat psihologul Ilie Marinescu pentru ziarul adevarul.ro.

Tamas Schiffbeck a venit la serviciu ca în fiecare dimineață, a vorbit cu colegii, a intrat în biroul său, iar la un moment dat a deschis geamul, forțând o balama, și s-a aruncat în gol.

Primul care l-a văzut a fost un ofițer antidrog, în aceeași clădire aflându-se și sediul DIICOT Timișoara. Tamas Schiffbeck avea 48 de ani, era căsătorit și avea doi copii.

Citește și...