Nae Lăzărescu a murit în mizerie! Actorul a trăit în sărăcie toată viața

Publicat: 21/12/2018 | 08:23
Nae Lăzărescu a murit în mizerie! Actorul a trăit în sărăcie toată viața

Nu multă lume știe că actorul Nae Lărărescu a trăit în sărăcie în ultimii ani de viață. Locuia într-un apartament sărăcăcios, într-un bloc banal, din cartierul bucureștean Titan, dintr-un salariu de 2.000 de lei.

Regretatul artist locuia cu cea de-a cincea nevastă, „o moldoveancă“ mai tânără cu 27 de ani, alături de care artistul şi-a petrecut ultimul sfert de veac. A murit de ciroză pentru că era ”unul dintre olimpicii alcoolicilor din România”.

Comediantul a povestit în puținele interviuri acordate de-a lungul vieții că nu l-au interesat bogățiile, banii și că a risipit ce a câștigat pe femeile din viața lui.

”Am avut cinci neveste. Am ţinut la toate şi sunt ale dracului de multe! Eu fiind un om sărac, cu lefuri de mizerie. Moldoveanca însă m-a potolit“, povestea Lăzărescu, într-un interviu din 2011, publicat pe site-ul Teatrului „Constantin Tănase“.

Actorul nu a avut copii şi aceasta a fost unul dintre marile regrete ale vieţii sale.

Cu a doua nevastă am avut un băiat, care a murit la cinci luni. Și când el era pe masă, mort, eu aveam spectacol. Cred că m-a întărit Dumnezeu, nu știu ce sa zic! Fetele de la balet plângeau, săracele, în culise și eu nu aveam nimic. Știți cum se spune: «Nu-i da, Doamne, omului cât poate să ducă!». Publicul nu este interesat de viata ta, ce faci tu acasă, pe el îl interesează să vadă piesa, să se destindă, să vadă actorii, nu problemele noastre de acasa!”, marturisea, Nae Lăzărescu, într-un interviu acordat Revistei Vip în 2009.

Am trecut prin patru divorțuri. Toți nervii pe care i-am avut mi i-am vărsat atunci. Și toate au fost divorțuri americane, adică îmi luam un schimb de haine și plecam din casă. Când eram cu a doua nevastă, am coborât până la colț să iau pâine și m-am întors peste o lună și jumătate. A îndurat și ea, săraca, zece ani, cât să mai indure. Credeti că ele de bine au plecat?! Și le-am iubit pe toate, dar am mai și căzut în freză după câteva!”, mărturisea odinioară Lăzărescu.

Unul dintre rolurile memorabile ale lui Nae Lăzărescu la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase“ a fost în „Omul care a văzut moartea“.

Citește și...