Nelu Tătaru aduce și vești bune! Numărul de cazuri va scădea, dar e obligatoriu ca românii să facă asta

Publicat: 29/07/2020 | 07:32
Nelu Tătaru aduce și vești bune! Numărul de cazuri va scădea, dar e obligatoriu ca românii să facă asta

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a explicat, la Digi24, că în două-trei săptămâni numărul cazurilor de infectări cu noul coronavirus ar putea scădea. Tătaru trage un semnal de alarmă, însă, transmițând că trebuie musai să respecte anumite reguli.

CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU, DESPRE SITUAȚIA DIN ROMÂNIA! „CEL MAI GRAV SCENARIU ESTE ATUNCI CÂND…”

Altfel, ministrul Sănătății spune că infectările vor urma panta ascendentă. „Dacă nu, ne așteptăm și la o evoluție”, a avertizat Nelu Tătaru. „Noi am estimat că o perioada de două săptămâni în care avem și pârghiile legislative și pârghiile respectării unor reguli, putem în două săptămâni să stabilizăm această situație.

Noi avem mai multe paliere. Tot ce este pacient infectat, simptomatic sau asimptomatic, trebuie evaluat, internat la cel care se impune, trecut în izolare la domiciliu, la cel care este asimptomatic sau după o anumită perioadă, când avem trei zile de asimptomatic, poate și un test negativ. În același timp, trebuie să gestionăm niște anchete epidemiologice care necesită un efort supraomenesc. Dacă la începutul lunii iunie aveam 120 de cazuri noi și 120 de anchete, în acest moment avem aproape 1200 de cazuri noi, deci 1200 de anchete”, a declarat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru, vești bune pentru români în contextul epidemiei de coronavirus

Ministrul Sănătății și-a dus discursul mai departe cu recomandările către agenții economici. ”În continuarea acestui efort apare și acea recomandare pe care o repetăm: agenții economici care beneficiază de aceste relaxări, populația care beneficiază de aceste relaxări, trebuie să respecte acele reguli, acele norme de desfășurare și funcționare a acestor activități. Fără dânșii nu se poate. Nu supraîncărcăm un sistem medical că să-i vedem limitele.

Urmează o săptămâna în care vom vedea dacă transmiterea comunitară scade. Ea ar trebui să scadă în măsură în care izolăm, identificăm aceste cazuri infectate, carantinăm ce vine din acele zone din afară țării noastre și supraveghem prin medicina de familie și DSP-uri.

NU RATA: NELU TĂTARU, ANUNȚ SUMBRU: ”AJUNGEM LA 1.000 DE CAZURI PE ZI!” CE SOLUȚIE A GĂSIT MINISTRUL

În măsură în care aceste lucruri merg într-un context în care ceilalți care, în acest moment se consideră neinfectati, respectă regulile și nu vor fi infectați crescând acea transmitere comunitară putem spune că în 2 -3 săptămâni suntem în momentul în care să putem coborî, dacă nu, ne așteptăm și la o evoluție”, a dezvăluit ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.