Nelu Tătaru, anunț important pentru români, în plină criză pandemică. “Îi rog să mai aibă răbdare șapte, zece zile! Suntem aproape de…”

Publicat: 20/04/2020 | 11:09
Nelu Tătaru, anunț important pentru români, în plină criză pandemică. “Îi rog să mai aibă răbdare șapte, zece zile! Suntem aproape de…”

Până pe 19 aprilie, pe teritoriul României au fost înregistrate 8.764 de cazuri de infectare cu COVID-19. Potrivit specialiștilor, țara noastră se apropie cu pași repezi de vârful pandemiei, iar dacă populația va respecta regulile de izolare, până la finalul lunii aprilie numărul de cazuri noi ar putea să scadă semnificativ.

VEZI AICI: LISTA ȚĂRILOR UNDE ÎNCEPE RELAXAREA INTERDICȚIILOR ÎN PANDEMIA DE COVID-19. ÎN ROMÂNIA…

Îi rog să mai aibă răbdare șapte, zece zile. Suntem aproape de un vârf și sperăm ca apoi să avem una, două săptămâni de stabilitate, după care să începem să scădem ca număr de cazuri noi„, a spus Nelu Tataru la Antena 3.

STRATEGIE. Medicii români, consultații cu cei chinezi despre coronavirus: „A fost un câștigat pentru noi”. Ce proceduri medicale au fost împărtășite

Ministrul Sănătății face apel la români să rămână în continuare în izolare la domiciliu pentru că doar în acest mod putem câștiga lupta cu pandemia de coronavirus.

Izolarea la domiciliu a permis consumarea acestei boli, ca să nu mai avem transmitere comunitară. Nerespectarea măsurii face ca numărul de cazuri să crească. Putem avea 12.000-15.000 de cazuri în vârful pandemiei, poate chiar și mai mult, dacă nu se respectă masurile. Dar sper ca trendul să rămână acesta, lent„, a spus Nelu Tătaru.

NU RATA: SE PRELUNGEȘTE DIN NOU STAREA DE URGENȚĂ ÎN ROMÂNIA?! PE CE DATĂ VA REVENI VIAȚA NOASTRĂ LA NORMAL

Sfaturi esențiale pentru a te proteja de COVID-19

  • Spălați-vă mâinile de multe ori;
  • Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
  • Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;
  • Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;
  • Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
  • Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
  • Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;