Nelu Tătaru, despre situația îngrijorătoare din România. „Suntem într-un moment de transmitere comunitară accentuată. Poate că ne-am relaxat un pic cam repede”

Autor:
Publicat: 10/07/2020 | 17:10
Nelu Tătaru, despre situația îngrijorătoare din România. „Suntem într-un moment de transmitere comunitară accentuată. Poate că ne-am relaxat un pic cam repede”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre situația sumbră din România. Numărul noilor cazuri de îmbolnăviri crește simțitor de la o zi la alta, iar oamenii par că nu mai respectă nicio regulă.

În acest context, Nelu Tătaru a sugerat românilor că trebuie să fie în continuare precauți și să respecte restricțiile impuse. Acesta a subliniat că relaxarea măsurilor, nu a însemnat și o relaxarea a conștiinței. (CITEȘTE ȘI: DE CE A CRESCUT NUMĂRUL INFECTĂRILOR CU NOUL CORONAVIRUS? NELU TĂTARU ARE EXPLICAȚIA)

 „Suntem în același registru al creșterii numărului de cazuri de la o zi la alta. Suntem într-o zi în care am scăzut sub 600, dacă poate fi o veste bună, dar suntem în 4 săptămâni de creștere. Suntem, totuși, după măsuri de relaxare și suntem într-un moment de transmitere comunitară accentuată. Astăzi 592 de cazuri, ieri 614 cazuri. Astăzi doar 13 decese și scăderea celor din terapie intensivă. Recomand în continuare păstrarea acelorași precauții”, a spus Tătaru, potrivit Digi24.

„Poate că ne-am relaxat un pic cam repede”

Nelu Tătaru a mai spus că numărul mare de cazuri se datorează unei transmiteri comunitare, care era de așteptat în urma relaxării măsurilor, însă nu s-a preconizat că o să fie atât de mare. (VEZI SI: NELU TĂTARU PUNE PRESIUNE PE PARLAMENT. VREA CA LEGEREA REFERITOARE LA CARANTINĂ SĂ FIE ADOPTATĂ CÂT MAI RAPID. “ÎN CAZ CONTRAR, TRANSMITEREA COMUNITARĂ SE VA ACCENTUA!”)

„Nerespectând regulile, avem o transmitere comunitară. Poate că ne-am relaxat un pic cam repede. Am dat acele măsuri de relaxare, dar le-am dat însoțite de niște norme de aplicare în vederea desfășurării acelor măsuri de relaxare. Respectând aceste norme, agreem o evoluție, o creștere ușoară a numărului de cazuri asumată, dar ajungem într-un timp relativ scurt, într-o lună de zile, la un moment în care putem avea o viață cvasi-normală. În condițiile în care nu respectăm aceste reguli, este un obiectiv care se îndepărtează”, a mai declarat Ministrul Sănătății, potrivit sursei citate.