Nelu Tătaru, previziuni pozitive despre evoluția coronavirusului! „Ne aşteptăm la o scădere a numărului de cazuri de la o săptămână la alta”

Autor:
Publicat: 27/08/2020 | 21:24
Nelu Tătaru, previziuni pozitive despre evoluția coronavirusului! „Ne aşteptăm la o scădere a numărului de cazuri de la o săptămână la alta”

Chiar dacă astăzi România a atins un alt record negativ ajungând la pragul de 1.500 de noi cazuri, în ultimele 24 de ore, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, este încrezător și a declarat că se așteptă o scădere a acestui număr.

Acesta a precizat că în următoarea perioadă se va înregistra o scădere treptată a numărului de noi cazuri, în ipoteza în care oamenii continuă să se protejeze și i-au în serios amenințarea reprezentată de virusul COVID-19. (CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU, DEZAMĂGIT DUPĂ PRIMA VIZITĂ DE LUCRU PE LITORAL: „ÎN TOATE STAȚIUNILE AM VĂZUT NEREGULI”)

 „Ne aşteptăm la o scădere a numărului de cazuri. Nu foarte rapidă, dar va fi o scădere de la o săptămână la alta. Am simţit acest lucru în ultimele două săptămâni, dar nu am scăpat de pericol. Condiţiile rămân aceleaşi, nu în spital se tranşează această pandemie.

Avem în acest moment în jur de 1.050 de paturi de terapie intensivă COVID complet utilate, dedicate patologiei COVID. Avem până în 500 de cazuri zilnic aflate în această terapie intensivă şi până în 150 – 170 de cazuri care necesită ventilaţie mecanică invazivă”, a declarat Nelu Tătaru joi, la Digi24.

Nelu Tătaru, despre coronavirus în rândul tinerilor

Pentru că în scurt timp o să înceapă noul an școlar, Nelu Tătaru a vorbit și despre cum virusul a afectat tinerii până acum. Mai mult, acesta a declarat că în data de 7 septembrie o să aibă loc o evaluarea epidemiologică, în urma căreia se va stabili ce scenariu va aplica fiecare unitate de învăţământ în parte. (VEZI ȘI: NELU TĂTARU, NOI DECLARAȚII DESPRE REDESCHIDEREA RESTAURANTELOR ÎN ROMÂNIA: „ÎNTR-UN CONTEXT DE RESPECTARE A UNOR REGULI…”)

„În această perioadă, prima perioadă pandemică, din cei peste 83.000 de pacienţi sau români infectaţi, 5.105 sunt copii până la 19 ani. Dintre aceştia 1.978 sunt până la vârsta de 9 ani, iar 3.127 de la 10 la 19 ani.

7 septembrie va fi data când vom face evaluarea epidemiologică pentru a o putea raporta autorităţilor locale, DSP-urilor şi inspectoratelor şcolare judeţene care vor avea libertatea, între ghilimele, să adapteze în funcţie de evoluţia epidemiologică şi scenariul pe care îl vor aplica la fiecare unitate de învăţământ în parte”, a mai explicat ministrul Sănătăţii.