Ninge de Crăciun? Prognoză meteo reactualizată de la ANM pentru Sărbători

Publicat: 07/12/2018 | 14:51

Ninge de Crăciun? Prognoza meteo de Sărbători a fost publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Vremea va fi diferită de Crăciun și de Revelion, în funcție de zonă. Așadar, dacă la munte și în regiunile înalte vor fi ninsori abundente, în zonele joase, în partea de sud a României, temperaturile înregistrate vor depăși normalul perioadei. (Angajeaza-te si castiga 10.000$ lunar!)

Potrivit meteorologului ANM, în perioada sărbătorilor ar putea fi o vreme ușor mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă.

” Se pare că în perioada sărbătorilor ar putea fi o vreme uşor mai caldă decât cea normală a perioadei, mai caldă mă refer la partea de vest şi nord-vest, iar precipitaţiile să fie apropiate de normal. Dacă ne raportăm la normele din perioada sărbătorilor ar trebui să fie maxime cuprinse între -6 şi 2 grade, minime -11 şi 0 grade”, a spus Oana Păduraru. (Studio de videochat Bucuresti ofera salariu garantat!)

Ninge de Crăciun? Cantitățile lunare de precipitații vor înregistra valori peste mediile multianuale

În decembrie, temperaturile medii lunare vor fi, în mare parte, apropiate de normele climatologice, care se încadrează între 0 și 8 grade Celsius. În schimb, în sud-estul și local în vestul țării temperaturile vor fi mai ridicate decât acestea. Pentru zona Transilvania și Moldova valorile termice medii sunt cuprinse între 5 și 0 grade Celsius. Pentru Maramureș și Oltenia, gradele din termometre sunt între -2 și 0 grade Celsius. Iar, în Banat, Crișana și Muntenia temperaturile minime sunt cuprinse între 0 și 3 grade Celsius. (Ia-ti masina visurilor tale in doar cateva luni!)

Cantitățile lunare de precipitații vor înregistra valori peste mediile multianuale în centrul, vestul și local în sudul și sud-estul țării, în luna decembrie. În restul teritoriului, aceastea vor fi în concordanță cu perioada în care ne aflăm. (Cel mai bun studio de videochat din Bucuresti face angajari)

De altfel, media multianuală lunară a precipitațiilor, tot pentru această lună, este de 44,8 l/mp, fiind luat în considerare și intervalul de referință 1981-2010. Cele mai mari cantități de precipitații sunt estimate în Maramureș, adică până la 92 l/mp. În Oltenia vor fi până la 87 l/ mp, iar în Banat și Crișana între 45 și 70 l/mp.

Citește și...