Home » Exclusiv » Noi dezvăluiri-bombă din „Dosarul Beuran”. “A devenit agitat şi iritat, moment în care…“

Noi dezvăluiri-bombă din „Dosarul Beuran”. “A devenit agitat şi iritat, moment în care…“

De: Lucian Căpraru 21/02/2020 | 23:26

CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, continuă să vă prezinte documente exclusive din dosarul celebrului chirurg și profesor Mircea Beuran, acuzat că a luat mită 10.000 de euro pentru a scoate la concurs un post de asistent universitar. Concursul ar fi urmat să fie câștigat de medicul Carmen Haiducu, cea care l-a și denunțat, de altfel, pe profesor. (VEZI ȘI: MIRCEA BEURAN RĂMÂNE ÎN AREST LA DOMICILIU! DECIZIA ESTE DEFINITIVĂ)

Potrivit documentelor intrate în posesia CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, Carmen Haiducu ar fi avut mai multe întâlniri inclusiv cu rectorul Universității de Medicină și Farmacie, Ioanel Sinescu, pentru a rezolva cumva „cazul”.

„Cu privire la următoarea întâlnire cu rectorul UMF, Sinescu Ioanel, martora a declarat că acesta a fost foarte succint, spunându-i doar că «a vorbit» şi că postul va fi scos la concurs în sesiunea septembrie-octombrie 2019, în mod sigur, după care acesta a invitat-o să iasă din birou, fără a mai prezenta altă explicaţie (din punctul de vedere al martorei Haiducu Carmen fiind evident că Sinescu Ioanel nu dorea să îi comunice vreo justificare pentru această amânare şi că nu dorea să discute detalii despre acest subiect)”, se arată în documentele citate.

Insistențele medicului pe lângă profesor nu au dat roade

Medicul Carmen Haiducu ar fi insistat însă pe lângă profesorul Mircea Beuran pentru a afla ce se întâmplă cu postul promis.

“La sfârşitul lunii ianuarie 2019, având de semnat anumite înscrisuri pentru contractul de gărzi, martora Haiducu Carmen a profitat de ocazie şi a mers personal la biroul profesorului Beuran Mircea, unde a readus în discuţie problema acestui post.

Martora a insistat că doreşte să lucreze şi să se angajeze în cadrul spitalului, că nu doreşte să piardă acest «timp profesional», Beuran Mircea replicându-i că timpul va trece repede până în septembrie, practic confirmându-i ceea ce îi transmisese la discuţia anterioară rectorul UMF”, mai scrie în documentele citate.

„Încerca să o «împace» cu gândul că are de aşteptat”

Procurorii DNA îl acuză pe Mircea Beuran de luare de mită – INQUAM Photos – Octav Ganea

Martora ar fi avut însă senzația că profesorul Mircea Beuran tergiversează lucrurile.

“Totodată, Beuran Mircea i-a explicat acesteia că există o anumită procedură pentru a scoate la concurs un asemenea post şi că sunt mai mulţi paşi de urmat, inclusiv aprobarea cererii sale de către rectoratul UMF şi că, pentru acest lucru, trebuie să existe fonduri, pentru că salariul aferent postului dorit va fi plătit de UMF.

Haiducu Carmen a perceput atitudinea lui Beuran Mircea ca fiind una «pozitivă» însă de tergiversare a lucrurilor, practic aducând în discuţie obţinerea unui eventual post în cadrul spitalului, după ce contractul pe perioadă determinată ca asistent universitar în cadrul UMF se va încheia.

În concret, martora a apreciat că Beuran Mircea încerca să o «împace» cu gândul că are de aşteptat şi să nu trebuie fie supărată din cauza că s-a produs această amânare”, mai arată anchetatorii. (NU RATA: PROCURORII AU RECONSTITUIT ”TRASEUL ȘPĂGII” DIN DOSARUL MEDICULUI BEURAN)

„I-a întors spatele şi a chemat la discuţie nişte pacienţi”

Insistențele medicului pe lângă profesor l-ar fi scos pe acesta din sărite, în cele din urmă.

“Haiducu Carmen a insistat şi l-a întrebat pe Beuran Mircea dacă postul va fi cu siguranţă scos la concurs în septembrie, iar acesta i-a confirmat, subliniind totodată că o va anunţa el când va fi momentul să-şi constituie dosarul pentru concursul respectiv.

În cursul lunii iulie 2019, ştiind că în luna august profesorul Beuran Mircea urma să plece în concediu şi pentru că nu a primit nicio veste cu privire la constituirea dosarului, martora a consultat site-ul UMF, constatând din nou că postul pe care şi-l dorea nu fusese scos la concurs.

În acest context, într-o dimineaţă, după raportul de gardă din luna iulie 2019, Haiducu Carmen l-a abordat pe profesorul Beuran Mircea în faţa cabinetului său, i-a readus aminte de discuţiile precedente, a menţionat că a verificat site-ul şi că a observat că nu există disponibilitatea acelui post.

La această abordare, Beuran Mircea a devenit vădit iritat, nu a invitat-o pe Haiducu Carmen în cabinetul său pentru a continua discuţia iniţiată de aceasta, ci, din contră, i-a întors spatele şi a chemat la discuţie nişte pacienţi care aşteptau în faţa biroului”, mai scrie în documentele citate.

Rectorul UMF s-ar fi temut de microfoane

Academicianul Ioanel Sinescu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (Foto: umfcd.ro)

Carmen Haiducu i-ar fi spus și rectorului Ioanel Sinescu – cel care, la prima lor întâlnire, i-ar fi făcut semn că ar putea avea microfoane în birou –  că i-a făcut “un cadou” lui Mircea Beuran.

“Pentru că nu avea nici măcar o explicaţie, Haiducu Carmen a decis să se prezinte din nou la rectorul UMF, Sinescu Ioanel, tot neanunţată. Şi de această dată rectorul a primit-o în biroul său, ocazie cu care martora i-a relatat cele întâmplate, i-a reamintit discuţiile anterioare şi, de această dată, i-a menţionat că «şi-a făcut datoria» faţă de profesorul Beuran Mircea, precizându-i că i-a oferit acestuia «un cadou».

Haiducu Carmen a declarat că s-a ferit de a-i spune, în mod concret, lui Sinescu Ioanel ce anume îi dăduse lui Beuran Mircea, deoarece rectorul o avertizase prin gesturi, încă de la prima întâlnire, asupra faptului că trebuie să vorbească foarte încet şi să aibă grijă la ceea ce vorbeşte, arătându-i spre pereţi, practic atenţionând-o pe martoră despre posibilitatea că în incinta biroului său ar putea să existe microfoane.

Totodată, Haiducu Carmen i-a spus rectorului că, dacă ar fi ştiut de la început, nu ar fi făcut nici un gest şi ar fi căutat un alt loc de muncă, arătând că Beuran Mircea a acceptat gestul său de a-i oferi un cadou, pe care l-a perceput ca pe o confirmare că îşi va respecta promisiunea de a o angaja în cadrul UMF pe un post de asistent universitar.

Rectorul Sinescu Ioanel s-a arătat mirat şi a spus că va discuta din nou cu Beuran Mircea, dându-i martorei numărul său de telefon şi indicându-i o zi şi o oră la care să îl contacteze telefonic pentru a-i comunica rezultatul discuţiei purtate cu profesorul Beuran.

Haiducu Carmen a revenit cu un telefon, aşa cum i-a fost indicat, ocazie cu care rectorul UMF, Sinescu Ioanel, i-a comunicat că nu a reuşit să discute cu Beuran Mircea şi că urmează să reia discuţia, indicându-i martorei o altă zi şi oră”, scriu anchetatorii. (VEZI ȘI: MIRCEA BEURAN, REȚINUT DE DNA! E ACUZAT CĂ A LUAT MITĂ)

„Mamă, asta e situaţia, înseamnă că nu au fost fonduri”

Episoadele relatate de martoră și consemnate de anchetatori arată cum, într-un final, Carmen Haiducu ar fi ajuns la concluzia că i-ar fi dat degeaba cei 10.000 de euro lui Mircea Beuran…

“Şi de această dată, martora a revenit cu un apel telefonic conform indicaţiilor, a obţinut o nouă amânare şi abia a treia oară rectorul i-a spus că a discutat cu profesorul Mircea Beuran, care i-a comunicat că va fi în concediu toată luna august, timp în care va lua o decizie pe acest aspect, pe care o va comunica rectorului la revenirea din concediu, adică la începutul lunii septembrie 2019.

Sinescu Ioanel i-a indicat martorei Haiducu Carmen să îl sune pe data de 5 sau 6 septembrie şi să îşi pregătească şi dosarul de concurs până atunci, martora întrebând dacă nu este prea târziu, având în vedere că în jurul datei de 10 sau 12 septembrie 2019, trebuia să fie dosarul depus, acesta spunând că nu este prea târziu şi că vor vorbi atunci.

Conform înţelegerii, Haiducu Carmen a luat din nou legătura telefonic cu rectorul, în data de 5 sau 6 septembrie 2019, când acesta i-a spus că profesorul Beuran Mircea s-a gândit şi i-a transmis că va scoate postul la concurs în sesiunea din ianuarie 2020.

După această discuţie, martora s-a prezentat la profesorul Beuran Mircea, cu motivul de a semna nişte documente, însă în realitate cu scopul de a redeschide discuţia legată de post şi a obţine o confirmare că se va concretiza acest concurs în ianuarie-februarie 2020.

Acesta a avut disponibilitatea de a-i oferi din nou aceleaşi justificări ale amânării, ca şi la discuţia precedentă, spunându-i că urmează să transforme nişte posturi ce urmau a fi eliberate şi că unul va fi pe perioadă determinată, subliniind că nu este convins că martora va obţine acel post, pentru că sunt mai mulţi doritori. În luna decembrie 2019, martora a verificat site-ul UMF, când a constatat din nou că postul nu a fost scos, dar că erau disponibile două posturi pe perioadă nedeterminată, unul de asistent universitar şi unul de şef de lucrări, ce urmau a fi scoase la concurs.

Constatând aceste aspecte, Haiducu Carmen a mers la biroul lui Beuran Mircea, într-o dimineaţă, după raportul de gardă, i-a spus că ar dori să discute, însă acesta a întrebat-o pe culoar despre ce este vorba. Martora i-a spus că a verificat pe site-ul UMF şi că a văzut că nu este disponibil niciun post pe care l-ar putea ocupa sau pentru care ar putea concura cu alţi doritori, Beuran Mircea răspunzând «Mamă, asta e situaţia, înseamnă că nu au fost fonduri, vedem, poate la anul»”, se mai arată în documentele obținute de CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

„A condus-o pe Haiducu Carmen afară din biroul său, reproşându-i că îi generează probleme”

Medicul Haiducu i-ar fi adus chiar aminte profesorului Beuran că i-a oferit bani, ceea ce ar fi stârnit și mai mult iritarea acestuia.

„Haiducu Carmen l-a rugat pe Beuran Mircea să îşi aducă aminte discuţia pe care au purtat-o în preajma sărbătorilor de Crăciun din 2018, încercând să-i sugereze că a făcut gestul respectiv de a-i oferi acea sumă de bani şi că ceea ce îi promisese nu s-a concretizat, ci doar s-a amânat, situaţie în care Beuran Mircea a devenit agitat şi iritat, moment în care cineva a deschis uşa biroului şi i-a spus că este aşteptat la sala de operaţii.

În acest context, Beuran Mircea a condus-o pe Haiducu Carmen afară din biroul său, reproşându-i că îi generează probleme pentru că îl reţine în timp ce el are alte activităţi profesionale de desfăşurat.

Pe data de 23.12.2019, ora 8, după raportul de gardă, în timp ce martora se afla la unul dintre lifturile de ia parterul clădirii, profesorul Beuran Mircea a chemat-o să stea de vorbă, iniţiind această discuţie ca pe o ceartă, reproşându-i martorei că nu înţelege că Ia UMF nu sunt fonduri pentru acest post şi că nu este vina lui că nu s-a scos la concurs acel post.

De asemenea, Beuran Mircea a precizat că, la un moment dat, acel post va fi scos la concurs, însă mai sunt şi alte persoane care şi-l doresc, şi, ca atare martora Haiducu Carmen poate face orice şi poate veni la el «cu tot neamul ei», că nu are ce să-i facă”, scrie în documentele citate. (CITEȘTE AICI: MEDIC DE LA SPITALUL DE NEUROCHIRURGIE DIN IAȘI, CONDAMNAT DEFINITIV)

„Mircea Beuran a început să vorbească tare, i-a spus că el este corect, transparent…”

Mircea Beuran a fost plasat în arest la domiciliu – INQUAM Photos – George Călin

Discuțiile dintre medic și profesor au continuat însă rezultatele așteptate de Carmen Haiducu nu au venit niciodată.

„Haiducu Carmen a încercat să ducă discuţia spre o sferă mai diplomată, a făcut abstracţie de ceea ce i-a spus, menţionând că nu îi cere lucruri absurde, că dorinţa sa este să poată concura pentru acel post şi să poată lucra, pentru că deja pierduse un an de zile fară să fie angajată.

Cu această ocazie, Haiducu Carmen l-a întrebat pe Mircea Beuran ce perspective are şi dacă să prelungească contractul de gărzi, însă pentru acest lucru martora a fost îndrumată la managerul spitalului pentru a vedea dacă există vreo posibilitate de a se angaja la spital sau de a face alt tip de contract.

Cu aceeaşi ocazie, Mircea Beuran a început să vorbească tare, i-a spus că el este corect, transparent, că nu păstrează posturi «nici pentru maică-sa nici pentru taică-su» şi că deocamdată nu există posturi”, mai arată anchetatorii.

Un alt episod uimitor din „Dosarul Beuran” a fost relatat de Gândul, care a dezvăluit, în exclusivitate, cum a fost apostrofată denunţătoarea medicului de către „secretara” acestuia, care se pare că nu ar fi o angajată cu forme legale a clinicii, ci mai degrabă o persoană „adusă de acasă” de către medicul Mircea Beuran.

Stenograma înregistrării ambientale

Surse judiciare au dezvăluit, tot pentru Gândul, stenograma înregistrării ambientale care l-a determinat pe judecătorul de la Tribunalul București să îl aresteze la domiciliu pe medicul Mircea Beuran.

„HAIDUCU CARMEN: În fine, nu mai are nicio relevanţă că… V-am zis, nu mă mai încadrez şi, din păcate, adică îmi pare rău că ajung la discuţia asta, dar, la începutul anului… la sfârşitul anului 2018, în decembrie, după ce am discutat despre post și asa mai departe și aţi fost de acord, v-am oferit o sumă de bani.

BEURAN MIRCEA: Nu ştiu cât, spune și… Cere-mi și-i dăm înapoi.

HAIDUCU CARMEN: 10.000. Dacă…

BEURAN MIRCEA: 10.000!

HAIDUCU CARMEN: Eu ştiu sigur. Pentru…

BEURAN MIRCEA: Nu ştiu, pentru că nu asta e. Fiecare… deci…

HAIDUCU CARMEN: Gândiţi-vă… adică mie mi-e foarte…

BEURAN MIRCEA: …A oferi înseamnă… nu a cere”

(…)

BEURAN MIRCEA: Deci, hai să terminăm teza. Să ne vedem fiecare de drumu’ nostru.

HAIDUCU CARMEN: Da, și să îmi înapoiaţi și cei 10.000 de euro!

BEURAN MIRCEA: Da, domne, ţi-i…

HAIDUCU CARMEN: Când vreți, când… îmi spuneţi dumneavoastră cum revenim la…

BEURAN MIRCEA: Caut să ți-i aduc cât mai repede.

HAIDUCU CARMEN: Bine! Atunci, mulţumesc. Îmi pare rău, că asta-i situaţia, adică, n-am vrut să… În fine. Nu ăsta…” (VEZI AICI: FALSUL MEDIC MATTEO POLITI, ȘI FĂRĂ IUBITĂ, ȘI CU BANII LUAȚI

Mircea Beuran, în arest la domiciliu

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis, în 14 februarie, plasarea lui Mircea Beuran în arest la domiciliu după ce procurorii DNA ceruseră arest preventiv pentru medicul acuzat de luare de mită. Contestațiile ulterioare ale medicului la această măsură au fost respinse, astfel că decizia a rămas definitivă.

În 13 februarie, Mircea Beuran a fost reţinut pentru 24 de ore. În ordonanța procurorilor se arată că, în 18 decembrie 2018, medicul, care, la data faptei, îndeplinea funcțiile de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București „a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu”.

Procurorii au precizat că dosarul a fost deschis în urma sesizării depuse de persoana care a remis banii respectivi, cu titlu de mită.

„Inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie «Carol Davila» București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor. Până în prezent, postul respectiv nu a fost scos la concurs”, au mai arătat reprezentanții DNA.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Parteneri
Cristina Șișcanu DIVORȚEAZĂ de Mădălin Ionescu?! Vedeta a spus adevărul: ”Nu știu de ce ar trebui să mă justific”
Cristina Șișcanu DIVORȚEAZĂ de Mădălin Ionescu?! Vedeta a spus adevărul: ”Nu știu de ce ar...
Imagini bombă cu Laurenţiu Reghecampf şi amanta Corina. Anamaria Prodan va înnebuni
Imagini bombă cu Laurenţiu Reghecampf şi amanta Corina. Anamaria Prodan va înnebuni
FOTO. Loredana Groza, noi imagini controversate! Cum s-a lăsat pozată și filmată cântăreața
FOTO. Loredana Groza, noi imagini controversate! Cum s-a lăsat pozată și filmată cântăreața
ŞOC în showbiz! Vedeta TV, VIOLATĂ în grup! Întreaga ţară, înfiorată de primele detalii
ŞOC în showbiz! Vedeta TV, VIOLATĂ în grup! Întreaga ţară, înfiorată de primele detalii
Nimeni nu se aştepta! Anamaria Prodan, reacţia MOMENTULUI după pozele cu burtica de gravidă a amantei lui Reghe
Nimeni nu se aştepta! Anamaria Prodan, reacţia MOMENTULUI după pozele cu burtica de gravidă a...
Cele mai bune anvelope allseason de pe piață în 2021. Mai merită să schimbi anvelopele de două ori pe an?
Cele mai bune anvelope allseason de pe piață în 2021. Mai merită să schimbi anvelopele...
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Antonia are 3 copii, dar arată demențial. Artista a dezvăluit ce secret de alimentație are
Antonia are 3 copii, dar arată demențial. Artista a dezvăluit ce secret de alimentație are
Andreea Esca a anunțat plecarea de la PRO TV. Decizia va întrista milioane de români. „Dacă am vorbit o chestie...”
Andreea Esca a anunțat plecarea de la PRO TV. Decizia va întrista milioane de români....
Primele fotografii cu Laurențiu Reghecampf și amanta! Antrenorul, mai fericit ca niciodată lângă Corina. EXCLUSIV
Primele fotografii cu Laurențiu Reghecampf și amanta! Antrenorul, mai fericit ca niciodată lângă Corina. EXCLUSIV
Horoscop săptămâna 18 octombrie - 24 octombrie 2021 pentru zodia Vărsător
Horoscop săptămâna 18 octombrie - 24 octombrie 2021 pentru zodia Vărsător
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
Anamaria Prodan le-a arătat-o tuturor! Ea e femeia care le-a spart casa! O desființează public
Anamaria Prodan le-a arătat-o tuturor! Ea e femeia care le-a spart casa! O desființează public
Ungaria devine o super forță în Europa! S-a aflat care este planul făcut la Budapesta
Ungaria devine o super forță în Europa! S-a aflat care este planul făcut la Budapesta
Noul premier al României?! Cîţu sau Cioloş nu-i fac faţă. E bomba momentului
Noul premier al României?! Cîţu sau Cioloş nu-i fac faţă. E bomba momentului
EXCLUSIV Primele poze cu Reghecampf și noua iubită. Cum arată viitoarea mamă a copilului antrenorului
EXCLUSIV Primele poze cu Reghecampf și noua iubită. Cum arată viitoarea mamă a copilului antrenorului
Denise Rifai A ȘOCAT pe toată lumea! Cum a fost văzută vedeta TV (FOTO)
Denise Rifai A ȘOCAT pe toată lumea! Cum a fost văzută vedeta TV (FOTO)
Și-a dat în judecată soțul care a bătut-o. Motivul agresiunii e tulburător: i-a cerut să...
Și-a dat în judecată soțul care a bătut-o. Motivul agresiunii e tulburător: i-a cerut să...
Schimbarea cu care Simona Halep a surprins pe toată lumea. Cum arată acum sportiva
Schimbarea cu care Simona Halep a surprins pe toată lumea. Cum arată acum sportiva
VIDEO Teoria
VIDEO Teoria "nemuririi cuantice" a unei femei, conform căreia "nu murim niciodată cu adevărat", a...
Anamaria Prodan, asaltată cu mesaje de apropiații presupusei amante a lui Reghe: “Am început să primesc zeci de poze, povestiri”! Impresara a făcut publice mai multe imagini cu cea despre care se spune că e gravidă cu Laurențiu Reghecampf!
Anamaria Prodan, asaltată cu mesaje de apropiații presupusei amante a lui Reghe: “Am început să...
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Mihai visa să ajungă preot, dar a murit spânzurat. Mama îndurerată: „Vecinul a zis că ne omoară pe amândoi”
Mihai visa să ajungă preot, dar a murit spânzurat. Mama îndurerată: „Vecinul a zis că...
Poliția din Dubai a găsit ceasul de peste 400 000 de euro al lui Olăroiu! Fusese furat în Milano
Poliția din Dubai a găsit ceasul de peste 400 000 de euro al lui Olăroiu!...
Acum s-a aflat cu adevărat de ce nu vor să se vaccineze românii! Totul a fost postat pe internet
Acum s-a aflat cu adevărat de ce nu vor să se vaccineze românii! Totul a...
Vlăduța Lupău se confruntă cu probleme de sănătate. Artista este nevoită să se trateze la Paris
Vlăduța Lupău se confruntă cu probleme de sănătate. Artista este nevoită să se trateze la...
Jobul ascuns, plătit cu 3.000 de euro pe lună
Jobul ascuns, plătit cu 3.000 de euro pe lună
Antreprenor în mediul corporate. Cum arată viaţa unui expat plecat din România într-una dintre cele mai frumoase capitale europene
Antreprenor în mediul corporate. Cum arată viaţa unui expat plecat din România într-una dintre cele...
Scenă cumplită în avionul în care se afla Raed Arafat! I s-a făcut rău la câteva ore de la decolare! Șeful DSU a intervenit de urgență. Totul a fost filmat
Scenă cumplită în avionul în care se afla Raed Arafat! I s-a făcut rău la...
Gabriela Cristea este în pragul SĂRĂCIEI!? Câți bani câștigă acum
Gabriela Cristea este în pragul SĂRĂCIEI!? Câți bani câștigă acum
Nicoleta a murit la 16 ani, după ce i s-a făcut rău la școală. „Și-a pus mâna la ceafă și...”
Nicoleta a murit la 16 ani, după ce i s-a făcut rău la școală. „Și-a...