Acasă » Exclusiv » Procurorii au reconstituit ”traseul șpăgii” din dosarul medicului Beuran. Cine a fost ”săgeata” denunțătoarei?!

Procurorii au reconstituit ”traseul șpăgii” din dosarul medicului Beuran. Cine a fost ”săgeata” denunțătoarei?!

De: Lucian Căpraru 19/02/2020 | 23:05

CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, prezintă, în exclusivitate, toate detaliile denunţului incendiar făcut de medicul Carmen Haiducu împotriva reputatului chirurg Mircea Beuran. Potrivit actelor din dosarul instanţei, femeia ar fi avut sprijinul rectorului Ioanel Sinescu pentru a-i transmite profesorului Beuran solicitarea de a se angaja prin concurs la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila” din Bucureşti. (VEZI ȘI: MIRCEA BEURAN, REȚINUT DE DNA! E ACUZAT CĂ A LUAT MITĂ)

Carmen Haiducu a povestit în faţa anchetatorilor de la DNA cum ar fi decurs lucrurile. „Spre finalul anului 2018, după susţinerea şi promovarea examenului de medic specialist, a discutat cu medicul Beuran Mircea în legătură cu perspectivele pe care le-ar avea de a rămâne angajată în clinica de chirurgie a spitalului, acesta din urmă răspunzându-i că la acel moment nu ar exista disponibilitate şi că ar putea dura ani până când va fi scos un post la concurs”, se arată în documentele obținute de CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA.

Refuz peste refuz

Din discuțiile care au urmat, medicul Carmen Haiducu ar fi tras concluzia că șansele de a fi angajată sunt, de fapt, nule.

„În continuarea discuţiei, martora a întrebat dacă poate încheia un «contract de gărzi» cu spitalul, primind un răspuns afirmativ, în măsura în care există necesitate pentru aceste gărzi, martora percepând răspunsul lui Mircea Beuran ca pe un refuz la intenţia sa de a se angaja în spital”, mai scrie în actele citate.

Carmen Haiducu „a precizat că, în perioada respectivă, Mircea Beuran deţinea funcţia de: a) şef de Secţie Chirurgie III din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, respectiv b) şef al Clinicii de Chirurgie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie «Carol Davila» Bucureşti şi totodată a afirmat că, prin discuţia relevată anterior, a dorit să vadă care ar fi posibilităţile de a rămâne angajată a spitalului, iar, după răspunsul primit de la Mircea Beuran cu privire la acest aspect, a înţeles că nu ar putea fi angajată efectiv în cadrul Spitalului şi, ca atare, s-a gândit la o altă posibilitate, respectiv aceea de a fi angajată a Universităţii de Medicină şi Farmacie «Carol Davila» din Bucureşti în calitate de asistent universitar şi de a practica în cadrul spitalului, unde, după cum a precizat anterior, funcţionează Clinica Chirurgie din cadrul UMF, respectiv Departamentul 10”.

Audiență la rectorul Sinescu

Academicianul Ioanel Sinescu (foto:/umfcd.ro)

Medicul a insistat însă, reușind să obțină o audiență la rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie «Carol Davila» din Bucureşti, Ioanel Sinescu. (CITEȘTE AICI: UN MEDIC DE LA SPITALUL DE NEUROCHIRURGIE DIN IAȘI A FOST CONDAMNAT DEFINITIV LA 3 ANI DE ÎNCHISOARE CU SUSPENDARE, PENTRU LUARE DE MITĂ)

În continuare, se mai arată în dosar, „Haiducu Carmen a luat legătura cu un amic, în persoana numitului C.B., avocat, despre care ştia că îl cunoaşte pe rectorul UMF, Ioanel Sinescu, şi l-a rugat să îi stabilească o audienţă la acesta, audienţă care s-a concretizat în luna decembrie 2018, într-o zi de luni, orele 14:00”.

„În timpul discuţiei cu rectorul, martora i-a spus că este student doctorand în cadrul universităţii şi că ar dori să poată să obţină un post pe durată determinată de asistent universitar, rectorul Sinescu Ioanei spunându-i că acest fapt este posibil, întrucât aceasta îndeplinea cerinţele necesare. Ca atare, rectorul UMF, Ioanel Sinescu, s-a oferit să discute cu Mircea Beuran despre acest aspect.

În continuare, Sinescu Ioanel a stabilit o nouă întâlnire cu Haiducu Carmen peste două zile, pentru a-i transmite răspunsul profesorului Mircea Beuran.

La data stabilită, martora Haiducu Carmen s-a prezentat la biroul rectorului UMF, Ioanel Sinescu, acesta spunându-i că Mircea Beuran este «întru totul de acord» şi că, de la acest moment înainte, urmează să se întâlnească şi să discute cu profesorul Mircea Beuran”, mai scrie în denunţul medicului Carmen Haiducu.

Credit de nevoi personale pentru mită

Femeia a povestit că s-a gândit să facă un credit de nevoi personale, pentru a-i da bani doctorului Mircea Beuran, așa cum auzise că se întâmplă dacă vrei să obții un post în spital sau în cadrul UMF „Carol Davila”.

„Având în vedere zvonurile pe care le auzise în spital (în lumea medicală) şi anume că pentru obţinerea unui post în cadrul spitalului sau al UMF-ului este necesar să-i fie oferită profesorului Mircea Beuran o sumă de bani, martora a întreprins demersurile necesare pentru a obţine un credit de nevoi personale în sumă de 10.000 euro, bani pe care a hotărât să îi ofere profesorului Mircea Beuran, astfel încât aceasta să obţină un post în cadrul UMF pe o perioadă determinată, până la finalizarea tezei de doctorat, respectiv 2 sau (maximum) 3 ani.

Haiducu Carmen a declarat că a obţinut creditul de la Banca ING Sucursala Dorobanţi, cu menţiunea că a luat o sumă mai mare de bani, în lei, astfel încât a refinanţat alte două credite pe care le avea în curs, rămânând cu un rest care reprezenta echivalentul (în lei) a 10.000 euro.

De asemenea, martora a precizat că suma în lei rămasă din credit i-a dat-o tatălui său pentru a merge la o casă de schimb valutar, în vederea achiziţionării de euro. Cu aceeaşi ocazie, martora a menţionat că schimbul valutar a fost făcut de tatăl său cu câteva zile (maximum 4-5 zile), înainte de data de 18 decembrie 2018, dată în care a mers la Mircea Beuran pentru a-i da banii respectivi”, se mai arată în dosarul DNA. (VEZI ȘI: MEDICUL ACUZAT CA A OMORÂT-O PE MARIOARA ZAVORANU O DESFIINȚEAZĂ PE OANA: “NU ARE DISCERNĂMÂNT!”

„Agitaţie și stres în legătură cu gestul pe care urma să îl facă”

Momentul în care medicul i-ar fi înmânat profesorului Beuran suma respectivă nu ar fi fost unul lipsit de emoții.

„Pe data de 18.12.2018, martora a plecat la spital împreună cu sora sa, Haiducu Daniela, care urma să facă o investigaţie RMN în cadrul spitalului (denunţătoarea manifestând agitaţie si stres în legătură cu gestul pe care urma să îl facă, după cum însăşi se exprimă).

În jurul orei 7, martora a ajuns la etajul 2 al spitalului, în faţa cabinetului profesorului Mircea Beuran, aşteptând 5 minute până ca acesta să sosească.

Cei doi s-au întâlnit, iar medicul Beuran Mircea a invitat-o pe Haiducu Carmen în biroul său, iar, la debutul discuţiei, martora i-a relatat că vine din partea rectorului UMF şi că ştie că acesta i-a transmis dorinţa sa de a rămâne în clinică în cadrul unui post de asistent universitar pe o perioadă determinată din cadrul UMF.

Beuran Mircea i-a confirmat martorei faptul că purtase o discuţie în acest sens cu rectorul UMF, Sinescu Ioanel, că ştie despre ce este vorba şi i-a confirmat că este de acord cu cele dorite de Haiducu Carmen”, potrivit sursei citate.

„Cadoul” a ajuns în dulap

Mircea Beuran a fost plasat în arest la domiciliu – INQUAM Photos – George Călin

Banii ar fi fost puși într-o cutie pentru cadouri, pe care medicul ar fi „cântărit-o” în mână și apoi ar fi pus-o în dulap.

„La finalul discuţiei, martora i-a spus că are «un cadou», după care a scos cutia cu cei 10.000 euro din geanta pe care o avea şi i-a oferit-o. Beuran Mircea a luat cutia, a deschis dulapul pe care îl avea în partea stângă, a pus cutia pe un raft superior şi a închis dulapul.

Haiducu Carmen a declarat că nu i-a spus lui Beuran Mircea că în acea cutie erau bani, iar nici acesta nu a întrebat ce conţine cutia respectivă şi nici nu a deschis-o în prezenţa sa.

Beuran Mircea «a luat cutia cu bani, a cântărit-o din mână» (după cum arată denunţătoarea), a pus cutia în dulap, după care i-a mulţumit martorei şi i-a urat «toate cele bune».

Martora a precizat, ulterior, că acea cutie a fost cumpărată personal din Mall Promenada din Bucureşti, aceasta reprezentând o cutie pentru cadouri, în valoare de 35 de lei, având dimensiunile apropiate cu ale unei bancnote. În cuprinsul declaraţiilor date, martora a descris în amănunt această cutie.

Totodată, martora a menţionat că îşi aminteşte cu exactitate faptul că suma de 10.000 euro pe care i-a dat-o lui Beuran Mircea era în cupiură de 500 euro, respectiv 20 de astfel de bancnote”, au mai notat procurorii DNA în dosarul instanţei. (NU RATA: UN MEDIC DIN CAREI I-A DAT ÎNAPOI PLICUL CU BANI UNEI BĂTRÂNE)

Concursul ar fi urmat să aibă loc în ianuarie 2019

Episodul înmânării mitei ar fi fost urmat, la câteva zile, de o nouă întâlnire între martoră și inculpat.

„După aproximativ două zile de la remiterea banilor, în timp ce martora se afla «pe secţie» la etajul IV al spitalului, profesorul Beuran Mircea a ieşit de la secretariat şi a chemat-o pe culoar să îi spună să îşi pregătească dosarul de concurs şi să se înscrie la concursul despre care i-a spus că va avea loc în ianuarie 2019 (martora a precizat că acesta era foarte amabil şi prietenos, indicându-i totodată să urmărească şi site-ul UMF, să ştie exact care este metodologia de concurs).

În acest context, Haiducu Carmen a declarat că Beuran Mircea, în calitate de şef al Clinicii de Chirurgie din cadrul UMF, avea posibilitatea să solicite scoaterea la concurs a unui astfel de post şi, în aceeaşi calitate, fiind şi preşedintele comisiei de concurs, era cel care putea să o ajute, mai ales pentru că examenul consta într-o probă-interviu.

În continuare, deoarece Haiducu Carmen nu reţinuse datele comunicate pe hol de Beuran Mircea, aceasta a mers la secretara lui, Turtoiu Rodica, pentru a o întreba dacă cunoaşte datele respective, iar în caz afirmativ să i le comunice”, se mai arată în dosar.

Stenograma înregistrării ambientale

Surse judiciare au dezvăluit, marți, în exclusivitate pentru Gândul, stenograma înregistrării ambientale care l-a determinat pe judecătorul de la Tribunalul București să îl aresteze la domiciliu pe medicul Mircea Beuran.

„HAIDUCU CARMEN: În fine, nu mai are nicio relevanţă că… V-am zis, nu mă mai încadrez şi, din păcate, adică îmi pare rău că ajung la discuţia asta, dar, la începutul anului… la sfârşitul anului 2018, în decembrie, după ce am discutat despre post și asa mai departe și aţi fost de acord, v-am oferit o sumă de bani.

BEURAN MIRCEA: Nu ştiu cât, spune și… Cere-mi și-i dăm înapoi.

HAIDUCU CARMEN: 10.000. Dacă…

BEURAN MIRCEA: 10.000!

HAIDUCU CARMEN: Eu ştiu sigur. Pentru…

BEURAN MIRCEA: Nu ştiu, pentru că nu asta e. Fiecare… deci…

HAIDUCU CARMEN: Gândiţi-vă… adică mie mi-e foarte…

BEURAN MIRCEA: …A oferi înseamnă… nu a cere”

(…)

Procurorii DNA îl acuză pe Mircea Beuran de luare de mită / INQUAM Photos – Octav Ganea

BEURAN MIRCEA: Deci, hai să terminăm teza. Să ne vedem fiecare de drumu’ nostru.

HAIDUCU CARMEN: Da, și să îmi înapoiaţi și cei 10.000 de euro!

BEURAN MIRCEA: Da, domne, ţi-i…

HAIDUCU CARMEN: Când vreți, când… îmi spuneţi dumneavoastră cum revenim la…

BEURAN MIRCEA: Caut să ți-i aduc cât mai repede.

HAIDUCU CARMEN: Bine! Atunci, mulţumesc. Îmi pare rău, că asta-i situaţia, adică, n-am vrut să… În fine. Nu ăsta…” (VEZI AICI: FALSUL MEDIC MATTEO POLITI, ȘI FĂRĂ IUBITĂ, ȘI CU BANII LUAȚI

Mircea Beuran, plasat în arest la domiciliu

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis, în 14 februarie, plasarea lui Mircea Beuran în arest la domiciliu după ce procurorii DNA ceruseră arest preventiv pentru medicul acuzat de luare de mită.

În 13 februarie, Mircea Beuran a fost reţinut pentru 24 de ore. În ordonanța procurorilor se arată că, în 18 decembrie 2018, medicul, care, la data faptei, îndeplinea funcțiile de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București „a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu”.

Procurorii au precizat că dosarul a fost deschis în urma sesizării depuse de persoana care a remis banii respectivi, cu titlu de mită.

„Inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie «Carol Davila» București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor. Până în prezent, postul respectiv nu a fost scos la concurs, au mai arătat reprezentanții DNA. (CITEȘTE AICI: UN GINECOLOG DIN DÂMBOVIȚA A FOST PRINS CĂ LUA MITĂ DE LA SOȚUL UNEI FEMEI)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la Survivor All Stars
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără decât fostul luptător și interlop
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Ultimul clip cu Corduneanu în viață! Ce a apărut pe pagina de TikTok a văduvei interlopului
Ultimul clip cu Corduneanu în viață! Ce a apărut pe pagina de TikTok a văduvei...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele premiu câștigat în 2012
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu el: „Verdictul final...”
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Nou dispozitiv smart împotriva celor care parchează ilegal - VIDEO
Nou dispozitiv smart împotriva celor care parchează ilegal - VIDEO
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Aceasta este cea mai veche companie din lume. Funcționează de aproape 1500 de ani
Aceasta este cea mai veche companie din lume. Funcționează de aproape 1500 de ani
“Avem o situație de urgență”. Boala care a început să facă ravagii pe un continent
“Avem o situație de urgență”. Boala care a început să facă ravagii pe un continent
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Vreme de coșmar. Ține o săptămână
Vreme de coșmar. Ține o săptămână
BANCUL ZILEI | 9 din 10 bărbați mint. Ce face al 10-lea, de fapt?
BANCUL ZILEI | 9 din 10 bărbați mint. Ce face al 10-lea, de fapt?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Horoscop zilnic, 20 aprilie 2024: Leii trebuie să fie foarte atenți în fața cui își deschid sufletul. Capricornii sunt puși în fața unei alegeri importante
Horoscop zilnic, 20 aprilie 2024: Leii trebuie să fie foarte atenți în fața cui își...
Cum i-a dat Anamaria Prodan peste nas lui Laurențiu Reghecampf. Cadou de peste 100.000€ pentru Sarah
Cum i-a dat Anamaria Prodan peste nas lui Laurențiu Reghecampf. Cadou de peste 100.000€ pentru...
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o bombă de vitamine
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o...
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o pasăre care trăiește și în România
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o...