Noi manifestări antirasism în Wisconsin! Un afro-american a fost împușcat de poliție în fața copiilor săi

Autor:
Publicat: 25/08/2020 | 11:35
Noi manifestări antirasism în Wisconsin! Un afro-american a fost împușcat de poliție în fața copiilor săi

Este a doua zi de proteste în statul Wisconsin, SUA. Manifestanții s-au adunat pentru a susține cauza unui bărbat afro-american împușcat de șapte ori de către polițiști.

Potrivit CNN, autoritățile statului investighează de ce bărbatul a fost împușcat, iar cei doi polițiști din Wisconsin responsabili au fost concediați luni. Se pare că afro-american-ul a fost împușcat de șapte ori chiar în fața copiilor săi. (VEZI ȘI: FRATELE LUI GEORGE FLOYD, MESAJ IMPRESIONANT PENTRU PROTESTATARII DIN ÎNTREAGA LUME: “ERA PAȘNIC,A FOST UN URIAȘ BLÂND. DE CE VĂ DISTRUGEȚI COMUNITATEA?”)

Într-o filmare, ce a devenit virală, se poate observa tot incidentul. Bărbatul încearcă să urce în mașina sa, unde se aflau cei trei copii, însă este tras de către un polițist, care deschide focul de armă. Șapte focuri de armă se aud apoi în timp ce pe fundal martorii oculari încep să țipe. În mașină se aflau cei trei copii ai bărbatului, în vârstă de 3, 5 și 8 ani.

Proteste violente

În urma acestui incident au pornit din nou proteste violente, asemănătoare cu cele din cazul morții lui George Floyd. Sute de oameni au mers duminică seara la sediul poliției. Mai multe vehicule au fost incendiate și protestatarii au strigat „Nu ne vom întoarce”. Ofițerii au folosit gaze lacrimogene pentru a încerca să împrăștie sute de protestatari.

În urma acestui eveniment, candidatul democrat prezidențial, Joe Biden, a lansat luni o declarație prin care cerea o „anchetă completă și transparentă” a împușcăturilor. (CITEȘTE ȘI: PAPA FRANCISC, RUGĂCIUNI PENTRU GEORGE FLOYD ŞI PENTRU TOŢI CEI CARE ŞI-AU PIERDUT VIAŢA DIN CAUZA RASISMULUI! „SĂ NE RUGĂM PENTRU ALINAREA FAMILIILOR ŞI PRIETENILOR COPLEŞIŢI”)

„În această dimineață, națiunea se trezește din nou cu mâhnire că încă un afro-american este o victimă a forței excesive. Ofițerii trebuie să fie trași la răspundere.”, a declarat candidatul la președinție.