“Nota de plata” pentru Colectiv! Am aflat cat a platit Guvernul pentru fiecare pacient

Publicat: 20/12/2015 | 00:08

Au trecut aproape doua luni de la tragedia din clubul Colectiv, in care si-au pierdut viata 62 de persoane pana in acest moment, si alte 40 se lupta sa supravietuiasca.

CANCAN.ro a aflat ce suma a platit statul roman pentru fiecare pacient aflat in spitalele din Romania. Ziua de 30 octombrie va ramane, cu siguranta, una dintre cele mai negre din istoria Romaniei. Vineri seara, in jurul orei 22:30, clubul Colectiv din Capitala a luat foc, dupa ce cateva scantei ale artificiilor au atins buretele care capitona stalpul de rezistenta. In mai putin de doua minute, tavanul localului a luat foc, iar in club s-a instalat haosul.

In incendiul din clubul Colectiv si-au pierdut viata 67 de persoane, alte 100 fiind grav ranite
In incendiul din clubul Colectiv si-au pierdut viata 67 de persoane, alte 100 fiind grav ranite

Cele 400 de persoane s-au calcat in picioare la propriu pentru a ajunge la iesire, in speranta ca vor reusi sa se salveze. Imaginea celor iesind din club nu va fi cu siguranta uitata de cei veniti sa sara in ajutor: oameni in flacari, tipand, unii cu hainele arse, fara par pe cap, gene sau sprancene. Bilantul pana in acest moment este unul ingrozitor: 62 de persoane si-au pierdut viata, iar alte 50 se lupta pentru viata lor, in spitalele din tara si din strainatate. Alti 60 au fost externati, insa vin zilnic la medic pentru tratament.

colectiv

Citeste si

Petrecere surpriza pentru orfanii femeii de serviciu de la “Colectiv”. “E prima oara cand vine Mos Craciun la noi!”

ULTIMA ORA! O femeie ranita in incendiul din Colectiv a murit in bratele mamei sale. Bilantul tragediei a ajuns la 56 de victime

Sume uriase platite pentru victimele de la Colectiv!

Pe seama acestei tragedii au fost o multime de controverse, in special faptul ca victimele nu au fost tratate corespunzator in spitale din cauza lipsei conditiilor, ba unii chiar ar fi murit din cauza faptului ca au contactat virusi din camerele care ar fi trebuit sa fie sterile.

CANCAN.ro a aflat cat a platit statul roman spitalelor din Bucuresti, pentru fiecare pacient din Colectiv, care a ajuns pe 30 octombrie pe mana medicilor: 1 milion de euro. Cu acesti bani ar fi fost platite nenumaratele interventii chirurgicale, medicamentele de ameliorare a durerilor, dar si tot ceea ce a mai fost nevoie.

Pentru pacienti aflati la clinicile din strainatate, statul ar putea ajunge sa plateasca si trei milioane de euro pentru fiecare pacient, in functie de durata internarii si de complexitatea operatiilor la care pacientul va fi supus.

Andreea Negoita

Citește și...