Nuțu Cămătaru a participat în închisoare la spectacole, slujbe și… concursuri tematice!

Publicat: 13/01/2019 | 22:23

Nuțu Cămătaru a primit o nouă sentință la sfârșitul anului 2017, atunci când a aflat că trebuie să ispășească o pedeapsă de cinci ani și 11 luni de închisoare, într-un dosar cu mai multe infracțiuni. Comportamentul exemplar pe care a invocat că l-ar fi avut după gratii i-a convins pe judecători să-l elibereze condiționat. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România are detalii în exclusivitate!

Anii mulți pe care i-a petrecut după gratii l-au mai schimbat pe Nuțu Cămătaru, care odinioară nu lăsa să treacă ușor nicio vorbă care nu i se părea la locul ei. Ultima oară, adică la finele lui 2017, a fost condamnat la 5 ani și 11 luni de închisoare, fiind încarcerat la Penitenciarul Ploiești.

(Citește și: LOVITURA PRIMITĂ AZI DE NUȚU CĂMĂTARU! FAMILIA INTERLOPULUI, ÎN STARE DE ȘOC) 

Și-a propus din start să nu petreacă prea mult timp pe-acolo, mai ales că acasă îl aștepta un copil mic. Așa că a început să facă cereri peste cereri, doar-doar va fi eliberat condiționat. Într-un final, după mai bine de un an a primit undă verde:

În baza art. 587 Cod de procedură penală, raportat la art. 100 Cod penal, admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia pentru eliberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Ploieşti. Dispune eliberarea condiţionată a persoanei condamnate BALINT ION, aflat în executarea pedepsei închisorii de 5 ani şi 11 luni în cadrul Penitenciarului Ploieşti, potrivit sentinței penale nr. 108/2018 pronunțată de Curtea de Apel Ploiești, MEPÎ 130/2018, dacă nu este arestată în altă cauză.

În baza art. 100 alin. (6) Cod penal, intervalul cuprins între data eliberării condiționate şi data împlinirii duratei pedepsei, 01.05.2020, constituie termen de supraveghere pentru condamnat. Pune în vedere persoanei condamnate dispoziţiile prevăzute de art. 100 alin. (5) Cod penal, referitoare la conduita sa viitoare şi consecinţele la care se expune, dacă va mai comite infracţiuni pe durata termenului de supraveghere. În baza 275 alin. (3) Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Ia act că persoana condamnată a fost asistată de apărător ales“, au decis magistrații Judecătoriei Ploiești.

“O persoană optimistă, care adoptă o atitudine deschisă și cooperantă…”

Nu a fost ușor pentru Nuțu să reușească, știind că doar un comportament exemplar îl poate salva din închisoare. Așa că, vă vine să credeți sau nu, a devenit un deținut-model. A participat la spectacole, la slujbe și chiar la concursuri tematice, așa cum reiese din motivarea deciziei dată de către instanță și obținută în exclusivitate de CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România.

(VEZI AICI: NUȚU CĂMĂTARU A FOST EVACUAT DIN CASĂ! AM TRĂIT S-O VEDEM ȘI PE ASTA)

Din cuprinsul caracterizării, reiese că, pe durata executării pedepsei, condamnatul a avut o conduită corespunzătoare regulamentului de ordine interioară, a participat la programe educaționale, spectacole, concursuri tematice, activități religioase), nu a fost sancționat disciplinar, a fost însă recompensat de patru ori cu suplimentarea drepturilor.
Potrivit evaluării sociale, reiese că persoana condamnată provine dintr-o familie legal constituită, situația materială a familiei este apreciată ca fiind bună, iar, anterior arestării, locuia într-un imobil cu 10 camere împreună cu alte trei persoane.

Condamnatul este căsătorit, are patru copii, unul fiind minor, a menținut legătura cu familia prin vizite la locul de detenție și prin intermediul convorbirilor telefonice.
De asemenea, în concluziile evaluării psihologice, se reține că persoana condamnată își asumă săvârșirea faptei, că dorește reluarea vieții de familie, că este o persoană optimistă, adoptă o atitudine deschisă și cooperantă…“, se arată în motivare.

Fraţii Cămătaru, condamnaţi la ani grei de închisoare cu executare

Liderii clanului „Cămătarilor” din Capitală, fraţii Nuţu şi Sile Cămătaru, dar şi şefii grupării „Sportivilor” au fost condamnaţi în 2017 la ani grei de închisoare cu executare într-un dosar care era pe rolul instanţelor de patru ani şi jumătate.

Vasile Balint, supranumit Sile Cămătaru, a fost condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, deşi, în primă instanţă, pedeapsa lui fusese de şapte ani. Fratele său, Nuţu, a primit cinci ani și 11 luni cu executare. În acelaşi dosar, Mario Nuţu Balint, fiul lui Sile Cămătaru, a primit doi ani de închisoare cu suspendare. Şeful clanului Sportivilor a fost condamnat, la rândul lui, la nouă ani de închisoare.

Nuţu şi Sile Cămătaru, precum şi liderul clanului „Sportivilor”, Radu Cristian Roşca, au fost trimişi în judecată în iulie 2013, alături de alţi 51 de interlopi, pentru săvârşirea de infracţiuni cu violenţă.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...